Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Super, działa :) Ogromne dzięki, bo już coś wcześniej nagrywałem ale nie zatrybiło. Nurtuje mnie jeszcze jedno. Czy ta przemiła Pani w navi mogła by do mnie mówić w moim ojczystym języku ? :)

Hej,

Tak kolego, poczytaj tu: viewtopic.php?f=91&t=88508

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 270
  • Wyświetleń 70,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam.

Panowie mam problem w E91 z nawigacją PRo...

Po przygotowaniu odpowiedniej płyty i zamontowaniu jej w napędzie DVD system pokazuje, że brak płyty.

E91 z 2007 roku, szeroka nawi, dwa napędy, po VIN:

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S676A HIFI

LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

Pomożecie? Jak nagrać? Ew co nagrać aby mapy były czytane przez system... Próbowałem tą samą mapę w E60 z nawi pro i ten sam problem..

Hej,

Napisz jak przygotowałeś tą płytkę do wypalenia. Najlepiej płyta Sony DVD+R lub Verbatim DVD+R (nie z promocji).

Pozdrawiam,

Płyta Verbatim DVD+R (oryginał sprawdziłem programem DVD Identifier) nagrana prędkością 1x na nagrywarce PLEXTOR. Nagrałem 4-5 identycznych kopii i żadna nie chciała być odczytana.

Pomogło włożenie oryginalnej mapy PRO z 2011 roku, tzn. włożyłem oryginał, później moją kopię która zrobiła krótką aktualizację, reset systemu i nawi śmiga jak powinna. :D

Czyżbym pierwszy przerabiał taki problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałem twoim sposobem - bez skutku :(

Ja mam oryginał (professional) z 2006 roku - nagrałem z 6 płyt z 2012, w tym SONY i Verbatim - żadnej nie rozpoznaje i z uporem wartym lepszej sprawy prosi o włożenie płyty z navi. Po włożeniu oryginału z 2006 - działa momentalnie. Ale wtedy jest tylko "western europe" :(

Opublikowano

Update - zrobiłem test z płytą TDK. Wyświetlił się komunikat:

"DVD read error" (czy jakoś tak)

W przypadku płyt Sony i Verbatim pokazuje jedynie:

"Please insert navigation DVD" (lub podobny)

Wnioskuję z tego, że problem nie leży w niemożności odczytu płyty z nawigacją a w braku możliwości wykonania upgrade'u z navi 2006 do navi 2012. Firmware w aucie jest zbyt stary i nie rozpoznaje danych na wkładanej płycie.

Pozostaje mi szukać płyty 2008 i zrobić dwuetapowy upgrade?

Opublikowano

Koledzy posiadam bmw e91 LCI z nawigacją professional i dyskiem twardym.

po długich bojach udało mi się zaktualizować mapy do (BMW Road Map Europe 2012 Premium, wersja: 101104.2.17) jednak nadal widok map mam taki jak wcześniej czyli 2D i w dodatku w odcieniach szarości...

jak zmienić na 3D w kolorze? mam polskie menu ale nie bardzo wiem gdzie znajdują się opcje za to odpowiedzialne...

bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
bardzo proszę o jakieś sugestie odnośnie mojego problemu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

proszę o seeda koledzy, cały pakiet z torrentów pobieram z radarami ale nic nie idzie, zero transferu

albo jakieś aktualne linki?

POZDRO

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Koledzy jak sprawdzic czy mam 2012 czy 2011 na plycie ? Da sie to sprawdzic w aucie czy trzeba wrzucac dvd do napedu w kompie ? Pytam bo wgralem 2012 i nie ma tam np mostu polnocnego.
Opublikowano
Pytam bo wgralem 2012 i nie ma tam np mostu polnocnego.

Nie ma, bo nawet w 2013 jest tylko most, a już dojazdu do niego od ul. Kasprowicza (od stacji Młociny) zabrakło!

Opublikowano
Mapy BMW nie są dokładnie niestety :mad2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Pytam bo wgralem 2012 i nie ma tam np mostu polnocnego.

Nie ma, bo nawet w 2013 jest tylko most, a już dojazdu do niego od ul. Kasprowicza (od stacji Młociny) zabrakło!

Jest już Navi Pro 2012 ?

Opublikowano
już dawno :)
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Tfu... chodzilo mi o Navi Pro 2013
Opublikowano
juz powinna byc bo zawsze jest w drugim połroczu roku poprzedniego ale nie widzialem nigdzie, raczej kolega może ma nówke auto i juz jest taka mapa?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest mozliwosc spolszczenia samej nawi moze byc bez lektora ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Tfu... chodzilo mi o Navi Pro 2013

Hej,

Na dniach będzie dostępna Professional 2013.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Witam mam do Was pytanie. Ma ktos moze plyte z mapa z okolic 2008r?? Chodzi o to ze mam e60 z 2004 z duzym ekranem jak kupielem nie miala map. Nagrałem wersje 2012 pro, nagralem na plytach dvd-r i dvd+r z najmniejsza predkoscia. Nagrałem plyte nr 1 2012 i nic, nagralem plyte nr3 2011 pro i nic. Czytalem ze trzeba pokolei aktualizowac do najnowszej. Reset przez trzymanie 3guzikow nic nie daje. Zostawienie plyty na dluzej nic nie daje. Rece opadaja, moze jest ktos z okolic Wolsztyna Kargowy Zbaszynia Nowego Tomysla abym mogl podskoczyc i zobaczyc czy z inna plyta u mnie cos bedzie smigac?
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
To co z tymi mapami z 2013r?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
ponawiam prośbę o navi 2013 professional (europa wschodnia - polska), czy może ktoś wrzucić na torrenty.org :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, mam pytanie czy jest możliwość podłożenia pod nawigację polskiego lektora bez spolszczania całej nawigacji