Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Aktualnie mam używam mapy 2010, ponieważ ma ona około 90% pokrycia (z tego co pamiętam to chyba 93%). Rok temu jak wyszła mapa 2011 i według tabelki miała pokrycie 22%, a na forum padały informacje że jest to pokrycie wystarczające Helmutowi na przejazd przez Polskę do Rosji odpuściłem ściąganie wersji 2011.

Jak wygląda pokrycie wersji w 2012 ? Czy warto ściągać ?

Pozdro

Opublikowano
Jasne że warto ściągnąć oczywiście do przetestowania :) Ma naprawdę dobre pokrycie !!! Polecam
Opublikowano
no ja mam juz ta 2012 i dziala spoko, przetestowana intesywnie przez ostatnie 2 dni po Polsce, Czechach, Slowacji i Austrii.... fotoradary wszedzie sie sprawdzaly ;)
Opublikowano
Witam

Aktualnie mam używam mapy 2010, ponieważ ma ona około 90% pokrycia (z tego co pamiętam to chyba 93%). Rok temu jak wyszła mapa 2011 i według tabelki miała pokrycie 22%, a na forum padały informacje że jest to pokrycie wystarczające Helmutowi na przejazd przez Polskę do Rosji odpuściłem ściąganie wersji 2011.

Jak wygląda pokrycie wersji w 2012 ? Czy warto ściągać ?

Pozdro

Wlasnie dlatego tez sciagnolem 2010 i na niej jezdzilem ...

Na ten moment (nie jezdzilem po wioskach ) moge stwierdzic ze 2012 lepiej odzwierciedla to co sie dzieje na drogach . Chociaz zuwazylem brak kilku numerow budynkow, ale to nie jest az takie istotne, zawsze mozna wybrac numer mniejszy :wink: .

Radary fajna sprawa , przydaja sie . Najwieksza wada wg mnie Navi Pro przed CCC jest brak wielokrotnych pkt POI :mad2: :mad2:

Opublikowano
Dla mnie wadą jest że tylko są wyświetlane fotoradary a nie informuje o nich głosowo. Może się da, jak tak to proszę o info na priv.
Opublikowano

jest jeden MEGA argument dlaczego nie uzywac wersji 2011 i 2012....i to jest fakt, ze sa te wersje na 3 plytach DVD i trzeba je zmieniac jadac przez Europe. oczywiscie system mowi, ze mamy wylaczyc silnik na 5 minut, co jest totalna glupota jadac po autostradzie...

nie rozumiem do konca, czemu nie zrobili tak jak z wersja 2010 i nie nagrali tego na jednej plycie DVD-DL i by wszystko banglalo. bo zmiescic to bym sie zmiescilo...

Opublikowano
Zmienianie plyt to nic takiego...zmieniasz wkaldasz i jezdzisz . Zadne gaszenie itp . Jak nagralem 2012 to poprostu ja wsadzilem i za 20s zaczela dzialac na nic nie czekalem ...

no ale zmien sobie w trakcie jazdy z plyty 3 na 2 lub 1

Opublikowano
Zmienianie plyt to nic takiego...zmieniasz wkaldasz i jezdzisz . Zadne gaszenie itp . Jak nagralem 2012 to poprostu ja wsadzilem i za 20s zaczela dzialac na nic nie czekalem ...

no ale zmien sobie w trakcie jazdy z plyty 3 na 2 lub 1

A w czym widzisz problem.

Opublikowano
problem w tym, ze jak mam wlozona plyte DVD 3 z mapa Polski i dojezdzam do Czech i chce miec dokladna mape Czech, to musze wlozyc plyte DVD 2, na ktorej jest nagrana ta mapa. Jadac autem i robiac to w trakcie jazdy otrzymuje i w X5 i w 335d komunikat, ze zostala rozpoznana nowsza wersja mapy i komunikat Please Shut Down The System For 5 Minutes.... trzeba wylaczyc zaplon i poczekac 5 minut....troche upierdliwe.... no chyba, ze od lat cos zle robie ;)
Opublikowano
problem w tym, ze jak mam wlozona plyte DVD 3 z mapa Polski i dojezdzam do Czech i chce miec dokladna mape Czech, to musze wlozyc plyte DVD 2, na ktorej jest nagrana ta mapa. Jadac autem i robiac to w trakcie jazdy otrzymuje i w X5 i w 335d komunikat, ze zostala rozpoznana nowsza wersja mapy i komunikat Please Shut Down The System For 5 Minutes.... trzeba wylaczyc zaplon i poczekac 5 minut....troche upierdliwe.... no chyba, ze od lat cos zle robie ;)

Tylko za 1 razem.

Opublikowano

no wlasnie niestety nie trwa to potem juz kilka sekund tylko znowu karze mi wylaczac system...

mialem mape Polski w navi, w Cieszynie wlozylem Czeska i Austrii, wracajac wczoraj znowu wlozylem Polski i system kazal mi zrobic reboota, debilne, bo powinien pamietac, ze ta plyta juz byla w aucie....

moze jakis update softu auta musze zrobic albo cos, ale mam tak w dwoch roznych BMW...

Opublikowano
no wlasnie niestety nie trwa to potem juz kilka sekund tylko znowu karze mi wylaczac system...

mialem mape Polski w navi, w Cieszynie wlozylem Czeska i Austrii, wracajac wczoraj znowu wlozylem Polski i system kazal mi zrobic reboota, debilne, bo powinien pamietac, ze ta plyta juz byla w aucie....

moze jakis update softu auta musze zrobic albo cos, ale mam tak w dwoch roznych BMW...

Update 2012 musisz zacząć od płyty nr. 1 (nawet jeśli jej potem nie potrzebujesz).

Potem wszystkie płyty (1 + 2 + 3) chodzą automatycznie (czyli bez tych 5 minut i reboota przy wymianie).

Opublikowano

Update 2012 musisz zacząć od płyty nr. 1 (nawet jeśli jej potem nie potrzebujesz).

Potem wszystkie płyty (1 + 2 + 3) chodzą automatycznie (czyli bez tych 5 minut i reboota przy wymianie).

Noooooo, wielkie dzieki za info, jutro sprobuje i dam znac ;)

Opublikowano

Jestem po kliku dniach testowania mapy i uważam, że naprawdę warto kupić mapę 2012.

Przybyło sporo miejsc które widzi nawigacja np.

Gliwice - węzeł sośnica

Autostrada A1 do Gliwice Rybnik (do Bytomia jeszcze nie ma)

Katowice - węzeł Murckowska

Siewierz - obwodnica Siewierza.

Ktoś sprawdzał jak jest z obwodnicą Kielc i odcinek w stronę Radomia (Skarżysko Kamienna, Suchedniów) ?

Płyty wkładałem w kolejności DVD1 potem wyłączyłem zapłon i w moim aucie (e92) trzeba dwa razy nacisnąć zamkniecie drzwi aby przyspieszyć moment odczytu DVD. Słychać jak napęd przez około 1 min pracuje potem cisza i to chyba wystarczy... Potem włączyłem zapłon i włożyłem DVD nr 3 i znów wyłączyłem zapłon i domknąłem drzwi :). Na początku były problemy z odczytem DVD (nagrałem na TDK) podczas ustalania obeznej pozycji, ale po nocy spędzonej na parkingu zaczęło działać.

Pozdrawiam

Opublikowano
Pierwszy post na tym forum więc "witam wszystkich serdecznie" :) . Koledzy podpowiedzcie mi proszę co robię nie tak. Pobrana DVD3 włożona do napędu włącza się wszystko śmiga z tym że mam problem w postaci tylko głównych dróg krajowych nie widzi miast tylko drogi główne... Na DVD 2010 wszystko śmiga... Proszę o podpowiedź
Opublikowano
Pierwszy post na tym forum więc "witam wszystkich serdecznie" :) . Koledzy podpowiedzcie mi proszę co robię nie tak. Pobrana DVD3 włożona do napędu włącza się wszystko śmiga z tym że mam problem w postaci tylko głównych dróg krajowych nie widzi miast tylko drogi główne... Na DVD 2010 wszystko śmiga... Proszę o podpowiedź

Myślę że używasz płyty z mapą innej części Europy gdzie są tylko główne drogi innych państw (m.in. Polski).