Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podobno mam w e 39 fabryczny alarm tylko on nie wyje ani nie odcina zapłonu, natomiast tylko miga kierunkami. Czy to jest prawidłowe a może da się podłączyć gdzieś syrenę.

Dzięki za info- Pozdrawiam piotrs

Opublikowano
To ze migaja kierunki,dioda wewnatrz przy zamykaniu samochodu nie znaczy ze masz alarm. Wszystko jest zmienialne w ustawieniach po podlaczeniu modic-a i mozna te funkcje aktywowac bez posiadania alarmu. Najprosciej jest fizycznie stwierdzic obecnosc alarmu. Wsiadz do samochodu i zdejmij czesc nr 15 jezeli w srodku zobaczysz czujnik ultrasonic to znaczy ze masz alarm. Jezeli go nie bedzie to zobaczysz wiszaca (nie wpieta w nic) wtyczke. :cool2:
Opublikowano

W kabinie są czujniki ruchu i one powodują załączenie się kierunków

lub otwarcie kluczykiem a nie centralnym ( ale nie wyje ) a chciałbym żeby wył :cry2: :cry2:

Opublikowano
W kabinie są czujniki ruchu i one powodują załączenie się kierunków

lub otwarcie kluczykiem a nie centralnym ( ale nie wyje ) a chciałbym żeby wył :cry2: :cry2:

Sprawdz czy sa napiecia na syrenie. Jak sa to wlasnie ona padla. U mnie w oryginalnej syrenie strzelil kondensator. Niestety elektronika w syrenie zalana byla taka zolta masa zabezpieczajaca i jak strzelil ten kondensator, to wyrwalo sie razem z ta masa sporo elementow. W serwisie zawolali za oryginal prawie 400 pln, wiec zalozylem nieoryginalna.

Tu masz cos nt. wymiany syreny:

http://www.bmwdiy.info/alarm-siren/

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
wszystko się zgadza - z tym że fabryczna syrena ma naprawdę niesamowicie głośny alarm. Niestety u mnie także padła syrena i w serwisie zawołali mi też 400 stówy.
Opublikowano

Wszystkie porady przeczytałem ale nie wiem gdzie jest ta opisywana przez was syrena, w komorze silnika jej nie widać.Jak wiecie gdzie ona się znajduje to mi napiszcie.

pozdrawiam :cry2:

Opublikowano
Wszystkie porady przeczytałem ale nie wiem gdzie jest ta opisywana przez was syrena, w komorze silnika jej nie widać.Jak wiecie gdzie ona się znajduje to mi napiszcie.

pozdrawiam :cry2:

A kliknac link w moim poprzednim poscie to nie laska??!!?? :nienie:

Tam masz wszystko pokazane.

Pozdrawiam,

Bartek