Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie czy przez zły parownik samochód mógłby palić tak jak u mnie zalewam za 20zł gazu i robię za to 20km po mieście to wychodzi 35 litrów na 100km po mieście a w trasie leje za 50zł i robię 130km to około 12 litrów wychodzi.Byłem na sprawdzeniu szczelności gaz nigdzie nie spierdziela. Parownik który mam teraz założony był przy mercedesie s300 w sumie u mnie jest 2 litry 129km a w mietku 3 litry 188km więc różnica jest.
Opublikowano

Jeśli parownik nie był używany przez dłuższy czas to mogła stwardnie membrana i wtedy będzie palił sporo. Polonez znajomego zaczął spalac o wiele więcej po 2 miesiącach bez odpalania.

Też mam problem ze spalaniem, ale do tego dochodzą obroty, które utrzymują się na poziomie 2 000 chyba, że zdławie silnik poniżej to wtedy spadną do 1 000. Mam nadzieje, że regulacja wystarczy.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Miałem kiedyś taką 2-wu litrową bm-ke 129KM i paliła na początku 14l/100km lpg potem rosło i rosło aż doszło do 22l/100 powiedziałem dość. Walczyło przy niej chyba ze trzech mechaników i nic. W końcu jeden rozwiązał temat w 5sek - wystarczyło ustawić zawory (diagnozę postawił na słuch) spalanie spadło do 13l/100 w mieście a raz uzyskałem w trasie - prędkość do max 120km/h 9,5l. Pozdrawiam.