Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Autko spalało mi do tej pory od 12 do 16 l gazu. Nagle całkiem gwałtownie w ciągu tygodnia spala ok 19l. Zmieniałem mikser (dolot szczelny), filtr powietrza, był regulowany gaz. Czy może mieć znaczenie to że w ostatnim czasie regularnie (codziennie) odpalałem z holu mercedesa 207 i komputer sobie coś poprzestawiał. Jutro jadę do gazownika ją ustawiać, co może być przyczyną?
Opublikowano
Jamiałem podobny problem spalał mi okolo 10 12 na maksa jak zyłowalem autko, a raptem wyszlo ze okolo 14 i nawet ponad i spokojie jezdzilem, okazałosie ze zamało było płynu w chłodnicy sprawdz i dolej
Opublikowano
jak nie grzejesz parownika to trudniej zamienia sie stan ciekly LPG na lotny i dlatego moze wiecej palic
Opublikowano

może mam walnięty parownik (i tak jest za słaby - steffanelli 100 km, a powinien być większy chyba). Podobno czuć za mną "zbukami" :oops: a ostatnio starałem się nie przekraczać 2500 obrotów, przy takiej jeździe spaliła 16 litrów na 100.

Czy uszkodzoną sondę może wykryć gazownik podczas ustawiania gazu?

Wesołych Świąt

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Wszystko zalezy od tego jaka masz instalacje. Ja mam zalozona ta z ustawianiem dawki przez komputer wpiety do sondy lambda, wiec gazownik widzial czy pracuje sonda na laptopie. Po zalozeniu instalacji w 2 tyg padla mi sonda i wymienilem na nowa i spalanie spadlo.