Skocz do zawartości

e39, jaka zmieniarka do business rds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam w e39 97r radio business rds bez cd, mam z tyłu miejsce na zmieniarke, jaka zmieniarka podpasuje? jesli chcialbym nie kupowac oryginalnej. I czy bedzie dobrze dzialac? sterowanie z kierownicy itd?

jesli natomiast mozna podlaczyc tylko oryginalna to jaka mam kupic i jak ja sie podlacza?

Opublikowano

Witam

Koledzy z tego co mi wiadomo to multifunkcja będzie dsiałała normalnie. Jeżeli chodzi o zmieniarkę to polecał bym kupno emulatora (był o tym temat) i podłączenie w miejsce zmieniarki. Dźwięk bardzo dobry i więcej muzyczki można wrzucić bo odtwarza się z karty pamięci a nie z CD.

Jeżeli chodzi o demontaż to trzeba zdjąć gałkę od ustawianie głośności i będzie tam mały otwór a tam znajduje się śrubka torx nie pamiętam jaki rozmiar, przekręcamy i radio się odchyli samo.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo miały dwa rodzaje blokad.Musisz przesunąć taki "jakby płaski" dzyndzel pod pokrętłem i blokada ci puści.Wyciągaj radio z przesuniętą blokadą,bo jak puścisz to samoczynnie się blokuje.Prawdopodobnie twoje radio to Philips.Wyjdzie Ci dół,a góra będzie przykręcona na dwie maleńkie śrubki.
ec2Wze6.jpg