Skocz do zawartości

Problem z reflektorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzajac zarniki ksenonowe cos popsulem w reflektorze poniewaz jeden reflektor zaczal sie ruszac w pozomie - na lewo-prawo.

Dokladnie to rusza sie wewnetrzna czesc w reflektorze czyli ta z soczewkami. Na szczescie poziomowania w pionie nie zniszczylem.

Czy to co popsulem da sie jakos naprawic, moze trzeba cos wcisnac ? Jesli cos urwalem to czy da sie to wymienic ?

Dzieki z apomoc.

Opublikowano

Połamał sie regulator świateł, normalna przypadłość w E39. Koszt około 50zł na allegro

Pozdrawiam

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
  • Autor
Znacie moze kogos kto by w Gdansku naprawial te reflektory ?
Opublikowano
Nie jest to zbyt skomplikowana operacja.Ja wymieniłem sam.Ważne abyś dokładnie patrzył jak rozbierasz.Jest tam trochę części ale naprawde warto poznać swój leflektor i dokładnie go wyczyścić wewnątrz.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Spokojnie zrobisz to sam !! :cool2:
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Spokojnie zrobisz to sam !! :cool2:

Spokojnie zrobisz sam jeśli masz auto przed liftem. Jeśli po lifcie to reflektor jest sklejony na stałe i nie jest już to takie proste. Ja wolałem oddać do fachowców, bo znając swoje zdolności manualne zrobił bym więcej złego niż dobrego.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam auto przed liftem ale reflektory zmienialem na poliftingowe oryginalne soczewkowe Hella z ksenonami. Powiem szczerze ze nie za bardzo widze rozklejanie reflektora w piekarniku :)

Znalazelm na allegro oferte wykonania takiej uslugi ponoc jak pisza bez rozklejania, problem w tym ze trzeba wysylac reflektor kurierem i cala operacja potrwa conajmniej 4 dni.

Opublikowano
Ja mam auto przed liftem ale reflektory zmienialem na poliftingowe oryginalne soczewkowe Hella z ksenonami. Powiem szczerze ze nie za bardzo widze rozklejanie reflektora w piekarniku :)

Znalazelm na allegro oferte wykonania takiej uslugi ponoc jak pisza bez rozklejania, problem w tym ze trzeba wysylac reflektor kurierem i cala operacja potrwa conajmniej 4 dni.

Przecież podałem ci linka wyżej gdzie można to zrobić w Gdańsku. Ja u nich robiłem ale ceny nie pamiętam. Rano oddałem auto a popołudniu odebrałem z wymienionymi regulatorami w dwóch lampach.

Opublikowano
  • Autor

Widzialem i nawet tam juz dzwonilem. Oni do naprawy rozkklejaja reflektor ale na usluge daja gwarancje :)

Dzieki za podanie namiaru.

Opublikowano
Widzialem i nawet tam juz dzwonilem. Oni do naprawy rozkklejaja reflektor ale na usluge daja gwarancje :)

Dzieki za podanie namiaru.

Ja robiłem u nich rok temu i wszystko jest ok. Reflektor nie paruje itd.

Przy rozklejaniu reflektora jest bynajmniej taki plus że odrazu ci go wyczyszczą. Ja polecam jeszcze polerkę tych kloszy, u mnie po takim zabiegu reflektory wyglądają jak nowe a widocznośc w nocy polepszyła się conajmniej o 50%.