Skocz do zawartości

Problem z reflektorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzajac zarniki ksenonowe cos popsulem w reflektorze poniewaz jeden reflektor zaczal sie ruszac w pozomie - na lewo-prawo.

Dokladnie to rusza sie wewnetrzna czesc w reflektorze czyli ta z soczewkami. Na szczescie poziomowania w pionie nie zniszczylem.

Czy to co popsulem da sie jakos naprawic, moze trzeba cos wcisnac ? Jesli cos urwalem to czy da sie to wymienic ?

Dzieki z apomoc.

Opublikowano

Połamał sie regulator świateł, normalna przypadłość w E39. Koszt około 50zł na allegro

Pozdrawiam

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Nie jest to zbyt skomplikowana operacja.Ja wymieniłem sam.Ważne abyś dokładnie patrzył jak rozbierasz.Jest tam trochę części ale naprawde warto poznać swój leflektor i dokładnie go wyczyścić wewnątrz.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Spokojnie zrobisz to sam !! :cool2:
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Spokojnie zrobisz to sam !! :cool2:

Spokojnie zrobisz sam jeśli masz auto przed liftem. Jeśli po lifcie to reflektor jest sklejony na stałe i nie jest już to takie proste. Ja wolałem oddać do fachowców, bo znając swoje zdolności manualne zrobił bym więcej złego niż dobrego.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja mam auto przed liftem ale reflektory zmienialem na poliftingowe oryginalne soczewkowe Hella z ksenonami. Powiem szczerze ze nie za bardzo widze rozklejanie reflektora w piekarniku :)

Znalazelm na allegro oferte wykonania takiej uslugi ponoc jak pisza bez rozklejania, problem w tym ze trzeba wysylac reflektor kurierem i cala operacja potrwa conajmniej 4 dni.

Opublikowano
Ja mam auto przed liftem ale reflektory zmienialem na poliftingowe oryginalne soczewkowe Hella z ksenonami. Powiem szczerze ze nie za bardzo widze rozklejanie reflektora w piekarniku :)

Znalazelm na allegro oferte wykonania takiej uslugi ponoc jak pisza bez rozklejania, problem w tym ze trzeba wysylac reflektor kurierem i cala operacja potrwa conajmniej 4 dni.

Przecież podałem ci linka wyżej gdzie można to zrobić w Gdańsku. Ja u nich robiłem ale ceny nie pamiętam. Rano oddałem auto a popołudniu odebrałem z wymienionymi regulatorami w dwóch lampach.

Opublikowano

Widzialem i nawet tam juz dzwonilem. Oni do naprawy rozkklejaja reflektor ale na usluge daja gwarancje :)

Dzieki za podanie namiaru.

Opublikowano
Widzialem i nawet tam juz dzwonilem. Oni do naprawy rozkklejaja reflektor ale na usluge daja gwarancje :)

Dzieki za podanie namiaru.

Ja robiłem u nich rok temu i wszystko jest ok. Reflektor nie paruje itd.

Przy rozklejaniu reflektora jest bynajmniej taki plus że odrazu ci go wyczyszczą. Ja polecam jeszcze polerkę tych kloszy, u mnie po takim zabiegu reflektory wyglądają jak nowe a widocznośc w nocy polepszyła się conajmniej o 50%.