Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwróć uwagę w którą stronę masz przesunięty przycisk do sterowania lusterek, z tego co pamiętam, to jeśli jest przestawiony na sterowanie lusterka kierowcy to działa lub odwrotnie :)

Jak nie to trzeba tą opcję zakodować za pomocą NCSa.

Opublikowano
Co do skrzyni to nie jestem pewien, przecież w manualu wrzucając R też idzie impuls. Ale fotele z pamięcią muszą być, inaczej nie uruchomi się tej opcji. Ogólnie ja to cały czas mam wyłączone, denerwuje mnie to.
Opublikowano

Ja mam w swojej jedynce taki "bajer", mam w manualu i nie mam foteli z pamięcią. Ważny tylko jest guzik, właściwie taki suwaczek, którym sterujemy

które lusterko chcemy ustawiać. Chyba jak jest w lewą stronę bardziej to wtedy przy wstecznym lusterko prawe się obniża przy cofaniu, sprawdzę jutro ;)

.

Opublikowano
Miałem E60 bez pamięci i nie było szansy tego uruchomienia:) Może w jedynkach jakoś to zmienili albo dali moduł fotela bo to podobno stąd jest sterowane lusterko, musi ono pamiętać do jakiej pozycji ma wracać. Może masz podgrzewanie foteli? Wtedy też będziesz miał moduł fotela. Przy gołych fotelach tak jak u mnie to było, nie szło tego włączyć ani zakodować. Chyba, że słabo szukałem...:)
Opublikowano
Miałem E60 bez pamięci i nie było szansy tego uruchomienia:) Może w jedynkach jakoś to zmienili albo dali moduł fotela bo to podobno stąd jest sterowane lusterko, musi ono pamiętać do jakiej pozycji ma wracać. Może masz podgrzewanie foteli? Wtedy też będziesz miał moduł fotela. Przy gołych fotelach tak jak u mnie to było, nie szło tego włączyć ani zakodować. Chyba, że słabo szukałem...:)

Tak, mam podgrzewane fotele więc być może jest tak jak mówisz (pamięci foteli nie mam natomiast).

.

Opublikowano

Ja tez nie mam foteli z pamieciom :cry2: zato sa sportowe z masarzem pulskura podgrzewane ale brak pamieci, szukalem w modulach siedzen i nie ma takiej opcji do aktywowania. Moze w e60 z fotelami z pamiecia byl inny modul albo mial inne dane programacyjne co pozwolily by to aktywowac.

Moze jakis kolega co ma ta opcje wrzuci wpis swojego modulu od fotela od kierowcy? Wtedy na spokojnie porównam z moim.

Jak się nazywa ten moduł, to wrzucę odczyt z niego.