Skocz do zawartości

320i Wahania temperatury od poprawnej po czerwone pole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukałem forum i wymęczyłem googla i nie natknąłem się na podobny do mnie problem.

A mianowicie jeżdżę samochodem po mieście, i w trakcie przerwy w domu dolałem nieco oleju, i odkręciłem korek zbiornika cieczy chłodzącej by sprawdzić stan i kolor, normalnie lekki syk wszystko w pełnym porządku, wsiadam do auta przejechałem może 2km i patrze wskazówka na czerwonym polu u się świeci, staje samochodem na chodniku, nie gaszę go, delikatnie wykręcam korek podbija woda pod korek ale nie jakby była zagotowana tak bardzo poważnie, wskaźnik spada na połowę. I tak co chwile...ogrzewania brak, wskazówka wędruje pod czerwone pole, z ogrzewania leje się żar i spada na połowę, znowu zimno w nawiewu i wskazówka pod czerwone, dosłownie tak co 2 minuty. Co to może być? Zapowietrzył się układ? ale od czego tak nagle? pompa? pasek? wisko? będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam i dzięki z góry.

______

Proszę się na przyszłość zapoznać z tym:

viewtopic.php?f=68&t=120678

bo inaczej będę takie wątki zamykał, bo skoro się doczytałeś to mogłeś już ten tytuł poprawić, zamiast zostawiać to mi. mattiss

Opublikowano
Po pierwsze tytuł tematu żle napisałeś (na górze naszego działu jest format tytułowania wątków zastosuj się do niego, to taka rada na przyszłość) , po drugie tematów o wysokiej temperaturzre jest tu multum wystarczy użyć opcji ''szukaj'' a napewno znajdziesz odpowiedź :search:
Opublikowano

Przepraszam, faktycznie nie doczytałem się formatu tytułowania postów.

Poszperałem po szukajce i większość odnosi się faktycznie do problemów z przegrzewaniem, ale takim gdzie samochód grzeje się przed dłuższy czas, i po raz kolejny faktycznie - objawy ewidentne jak w przypadku zapowietrzenia, ale czemu tak nagle? przecież układ w żaden sposób mi się nie rozszczelnił. Prześledzę książkę obsługi co mówi o odpowietrzeniu więc.