Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie już brak mi słów. Co 5.000 km rozbieram lampę ksenonową po to aby ją wyczyścić między szkłem zewnętrznym a soczewką.

Nie wiem dlaczego obudowa cała > lampa nie paruje a nawet spalone muszki tam siedzą.

Co gorsza brudny xenon daje naprawdę dużo mniej światła nawet sobie nie wyobrażacie ale stawiam 30% mniej światła.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Ave!

Ja nie mam xenonow, ale za to szybki tez mam pieknie zapaprane od srodka i potrafia parowac jak samochodzik przeplucze np. Tyle ze ja na razie nie wiem jeszcze ja wyjac lampe zeby niczego nie polamac... ;-) Na razie udalo mi sie z kierunkami, a do lamp widze dwie sruby na wierzchu i nic wiecej, a cos trzyma.

R.R.

Opublikowano
ja tez nie mam xeonow ale moje wygladaja z daleka jak przyciemnione :mad2: i nie wiem jak to wyczyscic zeby niczego nie polamac :cry:
The ultimate driving machine
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Prawdopodobnie uszczelki reflektorów do wymiany. W ASO ok. 25 PLN za sztukę, proponuję razem ze szkłem - ok. 180 PLN

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Nie uwierzycie ale po wczorjszym poście nie dałem za wygraną i jeszcze raz wyciągnąłem zabrudzoną lampę gdyż też wymieniłem uszczelki.

Przyglądałem się jej standardowo z 10 minut i znam przyczynę.

Otóż jak niektórzy z was kojarzą w lampach w E38 są mocowania na kierunkowskazy (górne i dolne) i własnie mocowanie jest ok ale w środku (w tej rynience) jest dziura wielkości 1 grosza i tam własnie dostaje się brud.

Opublikowano

No pewnie ze nie uwierzymy. A mozesz mi podpowiedziec patent na wyjecie lampy?? Odkręcam te dwie sruby z gory i co dalej?? Bo cos trzyma... ciagnac czy szukac jeszcze jakichs zaczepow?? Moze najpierw zdjac kierunek?? Moze sruby sa pod ta listewka na dole?? W golfie ta listwa schodzila po dotknieciu prawie a tutaj probowalem ale siedzi twardo.

Boje sie cos polamac.

Opublikowano
Odkręcam te dwie sruby z gory i co dalej?? Bo cos trzyma... ciagnac czy szukac jeszcze jakichs zaczepow??

przedewszystkim ściągnij kierunki , potem odłącz instalacje , z góry śruby potem listwa maskująca w bok i masz jeszcze 3 na dole i tyle powoli wysuwasz do przodu lampę - uwaga ciężka !!.

Jak wyciągniesz lampę odsuwasz aluminiowe zaczepy i później sobie poradzisz.