Skocz do zawartości

gdzie jest czyjnik temperatury zewnetrznej bmw e38 z 1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jaki masz problem z temp?

Bo ja np mam taki ze od pewnego czasu pokazuje mi na kompie +50 haha. Czasami przeskoczy na -35 , -25 i wskakuje spowrotem na +50 :D

Wiec cieplo ....haha

Opublikowano

Wydaje mi się że trzeba zdemontować lewe przednie nadkole.

Ja też tak mam :P i przerobiłem 2 czujniki dziwne. Teraz wsadzam ori, bo inaczej sie nie oplaca :P

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam też chyba walnięty czujnik temp. bo wskazuje mi -40, czasem -35. Będę niebawem u elektronika, myślę że da się to jakoś zdiagnozować. Miał ktoś też podobny problem ?
Opublikowano
Czujnik jest w lewym przednim nadkolu. Za oryginalna czesc zapłaciłem 143 zł a inwestycja na lata :D

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Trzeba coś zdemontować aby dostać się do czujnika?U mnie temp cały czas -40...wersja po lifcie.Pozdrawiam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Znalazłem przyczynę wskazania -40 stopni. Urwał się jeden z dwóch przewodów dochodzących do czujnika temperatury zewnętrznej. Kolega, który opisywał podobny objaw może miec taką samą przyczynę. U mnie obyło się bez kosztu zakupu nowego- wystarczyła lutownica i trochę czasu w garażu. Dostęp jest z dołu przed przednim lewym kołem. Dla wygody można zdemontowac lewe plastikowe nadkole.