Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , piszę w imieniu kolegi bo nieznalazłem takiego wątka , chodzi o klimatyzację starszego modelu z e34 z 98 r. Czym ją napełniać i gdzie w okolicach torunia lub czy trzeba wymienić pompę klimy żeby napełnić układ bo po podjechaniu do stacji z takimi usługami odmówili bo to stara instalacja , proszę o pomoc
Opublikowano
Jezeli auto z 88r to napewno jest na R12 a ci co maja stacje do napełniania klimy napewno ci tego nie zrobia i moze ze i lepiej, wiec musisz sie udac do kogos, kto ma zwykłe manometry i weze na złaczke 1/4 cala oraz zamiennik za R12 czyli np R409a i po wymianie filtra znajdujacego sie z prawej strony pod reflektorem i sprawdzeniu szczelnosci napełni ci w ilosci 1950g

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Witam, oczywiście, że jest, wymieniasz wszystkie uszczelnienia w układzie wysokiego ciśnienia, adaptery na zawory serwisowe, wymieniasz osuszacz, na ten z jednym podwójnym zaworem, napełniasz nowym olejem i czynnikiem i śmiga. Ja miałem tak zrobione z 10 lat temu i jest szczelnie. Warunkiem jest szczelna sprężarka i chłodnica, bo jeżeli przepuszczało na R12 to na R134 pojeździsz dzień. Ja bez wymiany sprzężarki zamknąłem się w 1500 PLN.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Wymieniasz wszystkie elementy gumowe włacznie z dławica kompresora, oringi, rurki stalowe wraz z portami do R134a, filter osuszacz, czyscisz układ ze starego oleju, sprawdzasz układ naszczelnosc i jak jest ok napełniasz olejem, gazem

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866