Skocz do zawartości

320i wymiana tulei wahacza tylnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy tujea przy której ustawia się zbieżność z tyłu w e36 to ta przy progu? i czy ta będzie dobra:?

http://allegro.pl/tuleje-tuleja-wahacza-tyl-bmw-e36-e46-oryginal-i1819769961.html

______

Proszę się na przyszłość zapoznać z tym:

viewtopic.php?f=68&t=120678

bo inaczej będę takie wątki zamykał. Tym razem tytuł poprawiłem. mattiss

Opublikowano
Ppjechałem na stacje diagnostyczną i pokazuje gościowi że mam zjechane opony od wewnątrz, chciałem żeby mi ustawił zbieżność,a on że mam najpierw wymienić te tulejki, skoro one nie mają nic do zbieżności, to czy jest sens je wymieniać? czy jechać do innego na ustawienie zbieżności?
Opublikowano
Jeżeli mechanik stwierdził że nadają się do wymiany to je wymień a później ustaw zbieżność. Jak są w fatalnym stanie i ustawisz to i tak auto będzie się rozjeżdżać a będziesz miał spokój na dłuższy czas.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Bez wymiany tych tulei nie da się ustawić geometrii ,gdyż będzie się sama zmieniać,przez luzy na tulejach.

Tuleja jest na wahaczu wzdłużnym i odpowiedzialna jest za utrzymanie wahacza,a co za tym idzie i koła w odpowiednim położeniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wlasnie ta tuleja wchodzi do obejmy które sie reguluje zbiezność, wymień tuleje i jedź na zbiezność. Warto rówiesz sprawdzić jak wyglada tuleja pływająca, gdyż one tez lubia siadać i warto za jednej roboty to wymienić.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
one są we zwrotnicy. Jak są całe to nie ma co robić, ale ja już są na wykończeniu to lepiej zrobic.
Opublikowano
Ustawienie konta śrubą mimośrodową nic nie pomoże jeśli tuleja w której jest osadzona lub którakolwiek z 3 pozostałych w wahaczach poprzecznych danego koła jest uszkodzona. Ja wczoraj ukręciłem śrubę mimośrodową, była tak zapieczona że miałem problem z jej wybiciem. Stare autka często tak mają. :lol:
  • 1 rok później...