Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH

MAM PROBLEM W MOJEJ X3 PRZY HAMOWANIU MIEDZY 120 a 80 km/h KOŁA WPADAJA W STRASZNE WIBRACJE . WYMIENIŁEM TARCZE I KLOCKI Z PRZODU I Z TYŁU ( FIRMY ATE )

CAŁE ZAWIESZENIE PRZÓD ZOSTAŁO SPRAWDZONE . KOŁA I FELGI NOWE I DALEJ TO SAMO, MECHANIK ROZKŁADA RECE , NADMIENIAM ZE TO DOBRY MECHANIK BO NAPRAWIA MI AUTA OD PARU LAT . UMÓWIŁEM SIE NA PRZYSZŁY TYDZIEN DO SERWISU ALE MOZE KTOS COS PODPOWIE CO SPRAWDZIC, DZIEKI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mechanik sprawdzał bicie tarczy na samochodzie? Może po prostu któraś piasta jest krzywa? Jeżeli drżenie jest tylko przy hamowaniu to praktycznie zawsze oznacza to krzywe tarcze/piasty.
Opublikowano
Też się podłącze że kolega ma rację powiedz co założyłeś jakie tarcze zdarza się że na nagrzanych tarczach wjedziesz w wodę i praktycznie są do wymiany dlatego zakłada się jakieś przyzwoite
Opublikowano

TARCZE ZAWSZE KUPUJE FIRMY ATE. PRZEZ KILKANASCIE LAT JESZCZE MNIE NIE ZAWIODŁY. TARCZE SPRAWDZAŁ TOKARZ I SA OK. BEDE MUSIAŁ JESZCZE SPRAWDZIC PIASTY.

JAK JUTRO SPRAWDZE TO DAM ZNAC

Opublikowano

W bmw X3 drżeniu kierownicy przy hamowaniu nie zawsze sa winne tarcze..

Powodem tego stanu moga byc równiez luzy na tulejkach w przednim zawieszeniu.

Aby miec na 100%pewność należy czujnkiem sprawdzić czy tarcze maja bicie.