Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , auto E61 3.0d 2005 r.

MAM PROBLEM ....., nie wiem co to moze byc ?

Pisk pod maską od 2000 obr. , potem czym wyżej tym glośniej.

Myslalem , że to uszczelka na Turbo.Okazalo sie ze nie.Jak w czasie jazdy wlacze na bieg neutralny bo to automat ...to milknie i nic nie slychać.

Podobnie jest jak auto stoi , można gazowac do 4000 i wiecej ......nie slychać żadnego pisku-ZERO PISKU

Nie wiem jak działa Turbo , czy ładuje tylko jak krecą sie kola ???? nie wiem jakie napędy prócz skszyni biegów sa wysprzęglone ??

A może paski? albo jakies rolki czy koło pasowe ?? Jak to sprawdzić, moze już ktos cos takiego przstudiował?

Mam INPE i DIS-a , potrafie sie tym obsługiwac , jednak nie mam pomyslu jak znaleźć ten mechaniczny problem.

PROSZĘ o POMOC i DORADĘ...... za CO SZCZERZE DZIĘKUJĘ.

Opublikowano
Dwa tygodnie temu miałem ten sam problem,myślałem ,że to nieszczelny układ dolotowy...Po tygodniu turbina się rozleciała,w sobotę wymieniłem turbinę i jak na razie jest ok.Orginalna turbina wytrzymała 214 tys km.

Witam ponownie ,

A.......dlaczego podczas biegu neutralnego i dodawania gazu nie piszczy ???

Dziekuje ....czekam na podpowiedź.

Opublikowano
Dwa tygodnie temu miałem ten sam problem,myślałem ,że to nieszczelny układ dolotowy...Po tygodniu turbina się rozleciała,w sobotę wymieniłem turbinę i jak na razie jest ok.Orginalna turbina wytrzymała 214 tys km.

Witam ponownie ,

A.......dlaczego podczas biegu neutralnego i dodawania gazu nie piszczy ???

Dziekuje ....czekam na podpowiedź.

Witam , a moze dlatego ze zawor Turbiny widzi kiedy powina dzialac , i puszcza prosto do wydechu ???

Nie wiem jak to dziala i bardzo chcialbym wiedziec.

Dziekuje wszystkim za pomoc

Pozdrawiam

• 1 rok później...