Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
no już tam się dowiedziałem że wejdą, tylko musisz szukać od e60 bo te od z4 I e46 nie wcisniemy. kurde show się wszystkim podobają, myślałem że wyrwę jakieś okazyjnie przez zimę ale widzę że kolejka po ten wzór się ustawia.
Opublikowano
no to jest wlasnie problem, podróby mozesz kupic na allegro za grosiki w kazdym wzorze, a z tych fabrycznych do e90 to jakos ciezko cos dobrac, przynajmniej dla mnie.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie ja sie troszke podczepie pod temat tzn: mam okazje tanio kupic felgi stalowe na zimowkach tylko z seri ''1'' 118. i pytanie czy mi podejdzie taka felga pod e91 ? wybacznie moja niewiedze :duh:
Opublikowano

Ciezko powiedziec. Jest roznica 10mm na ET. Czyli w jedynce siedza te felgi o 10mm glebiej, przez co nie wiem czy nie beda tarly o zacisk hamulcowy (zalezy od ksztalu felgi, nie musza trzec, ale moga). Musialbys przymierzyc na aucie. W sumie miedzy 1-nka a 3-ka wiekszosc klamotow jest wymienialna wiec powinny pasowac, ale z 2 strony jest ta roznica w ET. Ewentualnie jak nie masz czasu przymierzac to sprawdz co jest opisane na felgach z tej jedynki.

W swojej 3-ce (320diesel) masz felgi 7JX16 ET:34.

W sumie to pomysl nad jakims fajnym felunkiem na lato bo zimy to juz chyba nie bedzie :mrgreen:

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Ciezko powiedziec. Jest roznica 10mm na ET. Czyli w jedynce siedza te felgi o 10mm glebiej, przez co nie wiem czy nie beda tarly o zacisk hamulcowy (zalezy od ksztalu felgi, nie musza trzec, ale moga). Musialbys przymierzyc na aucie. W sumie miedzy 1-nka a 3-ka wiekszosc klamotow jest wymienialna wiec powinny pasowac, ale z 2 strony jest ta roznica w ET. Ewentualnie jak nie masz czasu przymierzac to sprawdz co jest opisane na felgach z tej jedynki.

W swojej 3-ce (320diesel) masz felgi 7JX16 ET:34.

W sumie to pomysl nad jakims fajnym felunkiem na lato bo zimy to juz chyba nie bedzie :mrgreen:

Na lato mam seryjne 17stki tylko przemalowane proszkowo na czarno i wszystko na runflatach :) calkiem fajnie sie to prezentuje

Opublikowano

16" Felgi od E46/Z4 i serii-1 jak najbardziej pasuja do kazdej e9x, jezeli chodzi o rozmiar tarcz/zaciskow (mowie tu o malych pojemnosciach 2.0 benz/diesel i 325i)

Jezeli chodzi o odsadzenie na pewno pasuja do poliftowej, ktora ma wiekszy rozstaw kol.

Do przedliftowej trzeba sprawdzic ale to tylko 10mm wiec nie powinno byc problemu.

Duzo bedzie zalezalo od szerokosci opony. 225 to bedzie kolejne 10mm glebiej (w porownaniu do 205)

Beste Maschine der Welt