Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!!

Mam małą prosbę o porade. Ostatnio miałem niby mały wystarzał gazu. Auto od razu zgasło, a że było to w szczycie w centrum miasta, poprostu przlaczylem na benzyne i odpalila bez problemu. Przjechałem ok 1km bo akurat blisko pracuje. Zaparkowalem na parkingu i wsłuchiwałem się w prace silnika - wszystko wyglądało na wporządku. Zgasiłem auto otworzyłem maske żeby oblukac czy coś sie przypadkiem nie uszkodziło. Jedyne co zaobserwowałem to zsunięta guma zabezpieczająca przed takim wybuchem. Nałożyłem ja i poszedłem do pracy.

Po ośmiu godzinach odpalam - a tu strasznie nierówne oroty na biegu jałowym - po wcisnięciu gzu wszystko jest ok. Po przełaczeniu auta na gaz silnik pracuje bez zarzutów. Przy rozgrzanym silniku tez nie mam problemów na benzynie - obroty są bardzo stabilne.

Zastanawiam się co mogło się uszkodzić.

Czy tak objawia się wyduchany przepływomierz? (niby miałem klape, ale nie jestem pewien czy zadzaiłała).

Czy możliwe jest że gdzieś w węzu zrobiła sie dziura i zasysa lewe powietrze??

Prosze o jakieś porady bo nie mam pojęcia co robić.

BMW 520i 24v '93

Pozdrawiam!

----=== 0o=[][]==o0 ===----

Better than a straight six are two straight sixes

Opublikowano

Witam

Faktycznie moze to byc przeplywka ale sprawdz najpierw dolot powietrza pod katem jego szczelnosci oraz poogladaj dokladnie czy nie spadlo jakies podcisnienie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Mam małą prosbę o porade. Ostatnio miałem niby mały wystarzał gazu.

Po co kolejny raz zakładasz wątek na ten sam temat? Jeden to za mało?

Pozdrawiam

Admin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.