Skocz do zawartości

bmw e34 520 nie odpaala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema stało sie to tak nagle cały dzien auto jezdziło nawet nie zgasiłem auta a auto samo padło;/ i nie mogłem odpalic krece kluczykiem rozrusznik hasa na maksa;/ ale tak jakby nie miał benzyny mam lpg i bp sekwencja gaz :) lecz miałem takie przypadki ze jak jechałem na lpg to wskaznik beny pokazywał zero;/ a za chwile 20 litrów;/ kurde sam nie wiem co to moze być jakies pomysły dzisiaj jeszcze zatankuje z karnistra 5 litrów i zobacze czy odpali jak nie to jakies sugestje ?
Opublikowano
witam a sprawdzałeś czy pompa chodzi i czy bezpieczniki masz całe
Opublikowano
  • Autor
siema wiesz co jak moglbym sprawdzić ta pompe najprostszym sposobem bo ja ciemny jestem w tym;/ nawet dokladnie nie wiem gdzie sa te bezpieczniki wyczytałem na necie ze pod tylna kanapa ale jeszcze nie kukałem i nie wiem na ile to prawda aku mam w kanapie sz tył u to wiem ale czy bezpieczniki tez tam sa?:> ale tez jak ta popme sprawdzic jakiś odgłos czy jak??
Opublikowano
najprościej sprawdzić pompę, to odpinasz przewód paliwowy od filtra paliwa i przekręcasz kluczyk , przy sprawnej pompie powinno siknąć paliwo.
Opublikowano
Jesli to silnik m20 to sciagni przewod zasilacy wtrysk (kolo kolektora ssacego) nie raz tak mialem w soim m20b25. Sprawdz bezpieczniki i przeczysc czujnik polozenia walu:) A duzo paliwa miales w zbiorniku?
Opublikowano
  • Autor
siema:) juz problem rozwiazany pompa sie zawiesiła odpaliłem na gazie:) przełaczyłem na bene:) i hasa:) dzieki z ainfo:)
Opublikowano
Niedlugo zawiesi sie ponownie. Proponuje wymiane poki nie stanela gdzies na drodze.