Skocz do zawartości

318 Szarpanie na 1 i 2 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , problem pojawil sie w miare nagle, przy ruszaniu na 1 biegu zaczyna szarpac autem tak od 1,5 ty obrotow w gore na 2 biegu jest juz w miare ale jeszcze troche to czuc. Autko rusza jak przyslowiowa ELKA. Bylem na kompie i wyszedl blad sonda lambda? Moze miec to jakis zwiazek? Dodam, ze na zimnym silniku troche grzechocze mi regulatoer kolektora...
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
Miałem coś bardzo podobnego i nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie problemem była rozerwana guma między przepływką a przepustnicą. Po zaklejeniu izolacją wszystko minęło teraz kupiłem nową gumę i jest spokój.
Opublikowano

U mnie też strasznie szarpało jak elką na pierwszym biegu, na wyższych było już git.

Tak jak kolega wyżej napisał - sprawdź gumę przepływomierza idącą od filtra do dolotu. Jeżeli jest pęknięta na 99% masz przyczynę.

W przypadku mojej obklejenie izolką nie sprawdziło się, bo dalej ciągnęła lewe powietrze.

Używane gumy ciężko jest dorwać, obdzwoniłem kilka sklepów z używanymi częściami, szrotów nawet na allegro ciężko dorwać.

Nowa guma to koszt 150-200zł.

I jak będziesz kupował, dokładnie przyjrzyj się gumie. Od spodu powinien być napis (1.6L lub 1.8L) do 1.6 jest trochę węższa i ciężko nachodzi na filtr w 1.8, u mnie jakiś cwany poprzedni właściciel wcisnął gume od 1.6 do 1.8 :mad2: a ja się dziwiłem, czemu taka popękana i dojechana jest :roll:

Opublikowano
Guma cala, szarpie wlasnie na wyzszych obrotach, jak przeciagam na 1 biegu tak do 3,5 tys.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg