Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zakupiłem ostatnio e36 316 coupe i podobno ma alarm...

pilot zamyka i otwiera drzwi (centralny) przy zamykaniu kierunki migaja 2x przy otwieraniu 1 raz...

jednak chcąc sprawdzić, czy alarm działa, bujałem autem, zostawiłem otwartą szybe i usiłowałem otworzyć klamką wewnętrzną - a domniemany alarm sie nie włączał... pod maską nie widzę syreny, ale może być gdzieś ukryta...

czy ktoś z Was ma taki sam pilot i może mi powiedzieć czy to alarm czy tylko sterowanie centralnym zamkiem?

dziekuje za każdą sugestię.

http://img420.imageshack.us/img420/8052/pilotprzod1ox.th.jpg

Szybkich samochodów i pięknych kobiet, albo odwrotnie...

http://img169.imageshack.us/img169/8725/k1c6qd.png

Opublikowano

Opisane przez Ciebie objawy sygnalizuja ze nie masz orginalnego kluczyka, tzw. podstawowego z nadajnikiem podczerwieni. Niestety taki kluczyk jest niezbedny do zainicjowania orginalnego alarmu bmw. Jesli jednak masz taki kluczyk, sprawdz baterie i zainicjalizuj nadajnik.

Ogolnie rzecz biorac alarm powinien dez/aktywowac sie podczas przekrecania zamkow. Jesli sie powiodlo powinien mrugnac na Ciebie swiatlami.

Opublikowano
mam kluczyki oryginalne, z czego jeden ten na codzien ma przycisk z logo bmw i z przodu obok metalowej czesci kluczyka ma biala diode. niestety po nacisnieciu dioda nie swieci no ale to wkoncu podczerwien...

Zrob inaczej - otworz maske i zlokalizuj stycznik od alarmu informujacy o otwarciu maski. Nacisnij go reka i wlacz alarm z pilota. Odczekaj z 15-20 sekund i pusc stycznik. Jesli alarm zawyje no to jest, jak nic sie nie bedzie dzialo, to alarmu nie ma. To ze wczesniej ci sie nie wlaczyl moze wynikac z faktu, ze te fabryczne alarmy do czulych raczej nie naleza.

Pozdrawiam,

Bartek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam taki sam i to jest alarm tylko ze włacza sie jak sprubujesz otworzyc drzwi kluczykiem ,bo umnie kolysanie uderzanie nic nie daje ,tylko reaguje na otwarcie drzwi