Skocz do zawartości

[e34 tds] grzechocze łańcuch/rozrząd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

już od jakiegoś czasu coś mi ocierało/grzechotało. Dziś po wizycie u mechaników wychodzi że to łańcuch.

1)może ktoś sprawdzić jaki luz ma na łańcuchu(i czy w ogóle jakiś luz ma), wystarczy zdjąć korek od oleju i pluchem po widocznym łańcuchu. oczywiście na WYŁĄCZONYM silniku.!!!!!

2)jakie macie doświadczenia z wymianą rozrządu, jakaś konkretna firma do łańcucha, ślizgów, itd. wysłałem też zapytanie do ASO.

3)ile u was wyniosła robocizna

/m.

ps

a tak wierzyłem że łańcuchy są wieczne a tu mi mechanicy mówią że to mit, bo już sporo łańcuchów powymieniali.

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja CI powiem kolego szanowny że to wszystko zależy.

u mnie e34 pewnie ma już koło 750 tyś klepnięte i łańcuch nie bije ani go nie słychać

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Łańcuch jest wieczny jak się jeździ na syntetyku i często go wymienia, a już na pewno nie w dieslu na półsyntetyku, gdzie po 5 tyś olej jest czarny jak smoła. Jednakże znam TDSa, który ma najechane ponad 700tyś i łańcuch jest od nowości. Producenci pisząc że jest wieczny uznają, że wytrzyma 300 tyś km, bo taki jest przebieg, dla jakiego producent uważa całkowitą amortyzację pojazdu, czyli zakończenie życia. Szkoda, że u nas auta mają kilka żyć :)
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

łańcuch nie jest wieczny,

nawet w instrukcji coś przebąkują o 200 czy 250k.

no i najważniejsze, ja wcale nie wiem czy już nie mam tych waszych 750k :D, ja wiem tylko ila ja zrobiłem.

cały czas czekam na odpowiedzi,

ile wyniosła was robocizna i na jakich częściach robiliście(znalazłem łańcuchy/napinacz febi, a ślizgi orginały)

/m.

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]