Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj bylem u mechanika w celu sprawdzenia co sie dzieje w prawym przednim wahaczu poniewaz bylo slychac jakies stuki i mechanik mi powiedziel ze musze wymienic caly wachacz ale chcialbym sie was zapyatc czy da sie wymienic ten element zaznaczony strzalka na zdjeciu

http://images45.fotosik.pl/1133/8e87a2bae7065f9emed.jpg

gosc powiedzial ze nie da rady bo jest oblany aluminium i nic z tego nie bedzie

prosze o szybkie odpowiedzi bo jutro mam gosciowi oddzwonic czy ma kupic ten wahacz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, nie da się chyba, że masz już wymienione kiedyś na wersje MyleHD.
Opublikowano
gosc powiedzial 350zł za wachacz, 150 za tuleje na i 150 robota

to dobra cena?

Spytaj jakiej firmy jest wahacz i tuleja. Może założy Ci najtańsze (komplet na jedna stronę 260 zł z tuleją) Co do ceny za wymianę to jest różnie. Ja robiłem za tyle z dwóch stron ostatnio. Pozdro

Opublikowano

TYsiąc postów na ten temat, poszukaj, wszystko masz łądnie opisane.

Ale powtórzę, kup wahacz Meyle HD + tuleję Lemfordera chyba że sprzedajesz auto za miesiac

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano

Spytaj jakiej firmy jest wahacz i tuleja. Może założy Ci najtańsze (komplet na jedna stronę 260 zł z tuleją) Co do ceny za wymianę to jest różnie. Ja robiłem za tyle z dwóch stron ostatnio. Pozdro

Bo powinno się robić z dwóch stron.

A wymiana jest całkiem prosta, wystarczy mieć kanał i trochę chęci.

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
Witam w ten weekend bede takze wymiebniał wachacze wraz z tulejami poniewaz sworzen zaczoł stukac obczytałęm wszytko co mozliwe o tym i moge ci zasugerowac ja oczywscie wymieniam z obu stron wachacze z tulejami i jezeli chcesz miec spokój na dłuzszy okres to polecam Wachacze TRW (390zł) jakosciowo dorównują lemforderą a tuleje to tylko Lemfordery ja bede miał za cene (90zł) sztuke co jest cena niska bo oczywscie to wersja tuleji bez moconia do wprasowania . Powaznie zastanwiałem sie nad Wchaczmi Lemfoder które maja najwyższa jakosc ale z praaktyki osób okazło sie ze TRW maja praktyczni ta samą zywotnosc a cenowo wychodza o 100zł taniej !!! Miałem chrapke na Mayle HD ale za czesto sworzeni padaja bo sa monotowane z tego co sie dowiedizałem na sztywno i maja duzo mniejszy komfort jazdy niz wachacze nie wymienne mozna stwierdzic padnie sworzen w koncy w Mayle HD sa wymienne to sie kupi tylko jeden z nich co kosztuja koło 60zł ale tztreba doliczysc robocizne + zbieznsoc wiec z tego robi sie mniej wiecej 150 - 200 zł !!! A co do cen to u mnie w Sosnowcu np za wymiane Wachacza z tulejami biorą 80 zł za strone !!! Oczywsie po wymienia obowiazko trzeba zrobic takze zbierznosc !!! Naprawde lepiej kupic wchacze czy tuleje z wyzszej połki i dołozyc te 100zł wiecej bo naprawde zywotnosc TRW czy Lemfordera do delphi czy febi jest znaczna i odczuwalna !!! Wiadomo kazdy ma swoje poglady to sa moje spostzrezenie bo sam teraz stanaołem przed wymina ale wiem ze dobrze wybrałem :) !!!!
Opublikowano

Teoretycznie zawsze trzeba. Niektórzy tego nei robią, ale to się odbija na prowadzeniu i zużyciu ogumienia.

MOja rada, jeśli auto jest dla Ciebie i chcesz nim pojeździć trochę czasu. wymień wahacze po obu stronach i ustaw geometrię.

Będziesz maił pewność że wszytko jest Ok.

Wymeinisz jedną ustawisz geometrię a po jakimś czasie padnie druga strona to koszty będą większe.

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
Miałem chrapke na Mayle HD ale za czesto sworzeni padaja bo sa monotowane z tego co sie dowiedizałem na sztywno i maja duzo mniejszy komfort jazdy niz wachacze nie wymienne!!!!

:mad2: Możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "sworzeń montowany na sztywno" ?

Poza tym co am wspólnego wahacz z komfortem jazdy, zwłaszcza sworzeń stały vs sworzeń wymienny? :duh:

O komforcie prowadzenia decyduje nei wahacz tylko tuleja. Polecam lemfordera bo jest żelowa i lepiej wybiera nierówności niż meyle hd.

Ja mam u siebie Meyle HD wahacze i tuleje. Przejechałęm od wymiany 55kkm i ani nei narzekam na komfort ani żądnych luzów jeszcze nei mam.

Dodam że auto obiżone i utwardzone co dodatkowo wpływa na żywotnośc wahaczy.

Kolego zrobisz jak uważasz. Kupisz albo tanie, albo droższe. Sam zdecyduj, ale poszukaj co na forum jest, a jest tego w cholerę.

Będziesz Mógł Więcej
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Koledzy dobrze radzą - poczytaj forum używając szukaj :?

i jeszcze jedno, bo 330Ci - sprawdź jakie masz zawieszenie, bo się może okazać, że czeka Cię zakup dużo droższego wahacza... to też przeczytasz używając wyszukiwarki.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Bartek1982Sce nie wiesz moze czy trzeba kupic cale tuleje z mocowaniem czy wystarczy kupic sam wklad i przelozyc do starego mocowania?

Sam wkład kumty mechanik powinnien to dobrze wprsowac i nie bedzie problemu !!! a zaosczedzisz kaski !!!