Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie mam kolejne. Chcialem zalozyc felgi 17" ktore byly wczesniej w e46 do e60 (tylko na jakis czas gdyz mam na nich opony zimowe). Wiem ze ET felgi bedzie inne ale czy bedzie to w czyms przeszkadzac?

Opublikowano
Zależy jakie masz opony. Ja np chciałem wsadzic do swojej e60 17" bo miałem nówki z e90 o rozmiarach 225/17/45 i w wulkanizacji mi odradzono bo stałaby za nisko i łatwo zawadzić miską ....dlatego zdecydowałem sie na zakup 225/17/50, jednak zamierzam zasadzić na lato min. 18"..
Opublikowano
Napewno nie zalozysz, ET inne i otwor na piaste mniejszy,w e46 jest 72.6mm bodajze a w e39 i e60 74.2mm ,kiedys przerabialem ten temat.
m3GreenHell
Opublikowano
Coś kolega ma złe info tylko E39 miało inny centrowanie więc wszystkie pozostałe Bmw mają te same czyli 72,6 mm.Pozostaje ci tylko dołożyć po 20 mm na stronę i będzie git :cool2: .Druga sprawa nie każde felgi z innego modelu mogą ładnie wyglądać na E60-ale to jest moje zdanie.Sam mam już od 2 lat założone fele z e90 M-SPORT i jestem na razie zadowolony.Z tyłu tylko bym dał po 30 mm na stronę i wyglądało by bardziej zadziornie.http://i3.fmix.pl/fmi2861/eec8a1280016d5924e231d35/zdjecie.jpghttp://i3.fmix.pl/fmi87/77a19b87000094754de626b2/zdjecie.jpg
Opublikowano

Witam

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Felgi zakladam od e46 bo mam na nich zimowki i musze dojechac do PL w grudniu (nie zalezy mi na wygladzie). Opony to 215/50 R17 wiec mam nadzieje ze spasuja.

Czy jak nie zaloze dystansow tez bedzie ok??

Opublikowano

Witam

Dzis zakladalem felgi. 2 tylne weszly bez problemu ale siedza troche gleboko, 2 przednie nie weszly wcale poniewaz przeszkadza amortyzator. Potrzebne pewnie beda dystansy... Teraz pytanie jakie, i jakie sruby do tego...??