Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem posiadaczem bmw e39 530d z 2003 przepaliły mi się elastyczne łącza układu wydechowego byłem w sklepie i powiedział ze orginal jest w całosci ale są podrubki które sie w spawuje czy takie spawanie wpłynie na komfort jazdy co kupic i co zrobic za radę z góry dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedź tam gdzie naprawiają tłumiki i ci wspawają.Koszt wyjdzie nie duży,a będziesz miał to samo.

Robiłem tak w kilku autach i zamienniki zawsze długo wytrzymywały,ile nie powiem bo jak sprzedawałem auta(zazwyczaj 2-3 lata) to były ok.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Ja jeżdżę już półtora roku z wymienionymi na zamienniki i jest wszystko ok. Nie wspominając już o tym, że oryginalne plecionki są strasznie tandetne - wziąłem do ręki to takie jak z papieru lekkie i niezbyt masywnie wyglądające. Zamienniki to inna bajka - pancerne, o wiele masywniejsze i porządniej wyglądające.

Dobry tłumikarz zrobi to bez problemu w godzinkę i weźmie za to niezbyt dużą kasę.

WAŻNE: przy wymianie niech Ci tłumikarz sprawdzi czy ta podpora wydechu co idzie od skrzyni trzyma dobrze bo tam jest gdzieś spaw i jeśli on jest skorodowany już mocno to może puścić bo te plecionki nowe są cięższe i Ci potem będzie brzęczało. U mnie tak było i po kilku dniach wróciłem do tego gościa ale bez problemu, za free w ciągu 5 minut mi ten spaw poprawił.

Pzdr.

Opublikowano
dzięki za rade . zrobiłem tak jak pisaliscie te stare wyglondały jak sitko ziomus mi w spawał i teraz morzna jeżdzic pozdrawiam