Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem posiadaczem od niedawna trójki,kolejna po 5-ce i 3-ce.Robię jej codziennie oględziny i spotykam ciągle jakieś 'cuda' których nie było w innych.W tym przypadku jest to tajemniczy kluczyk pod kolumną kierownicy koloru niebieskiego i z miękkiego plastyku,pewnie dlatego by nie spowodować uszkodzenia nogi.Jest pod uchwytem zmiany położenia kolumny.Niemożna go wyjąć i przekręca się o 1/3 obrotu w lewo.Nie wiem do czego służy a wolałbym mieć pojęcie i nie być zaskoczony.Proszę o pomoc i ewentualne wyjaśnienie.

Pozdrawiam wszystkich.datura!

Opublikowano
nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, może jakbyś zrobił zdjęcia to by pomogło na pewno. A dzieje się coś po przekręceniu kluczyka? Może to jakaś blokada zapłonu wyrzeźbiona ? sprawdź to !
Opublikowano
może do wyłączenia poduszki pasażera jak wieziesz dziecko w foteliku z przodu :?:

Nie ma wyłącznika poduszki pasażera w e46.

staszek77 jesteś pewien że ten "kluczyk" jest fabryczny? Też nie kojarzę niczego takiego, najlepiej wrzuć fotkę :)

Opublikowano
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Po długotrwałej dedukcji i dłubaniu doszedłem!Jest to dodatkowa blokada kolumny.Po przekręceniu i wciśnięciu można ten skomplikowany kluczyk wyjąć a wtedy nie odblokuje się oryginalnym kluczykiem kierownicy.Auto pochodzi z importu z Włoch i pewno jest to ich pomysł na dodatkową blokadę.Jeszce raz dziękuję.Pozdrawiam i zamykam temat.