Skocz do zawartości

320d Nieszczelny wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To jest łącznik elastyczny wydechu, zwany jego tłumikiem drgań.

Na forum są podane wymiary (nie mam teraz ich w głowie). Niektórzy radzą dawać dwa zamienniki zamiast jednego (ori niedostępny jako sam łącznik). Ja zawsze daję jeden i gra.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
ZAraz ZAraz :) u mnie za katalizatorem nie ma żadnego łącznika a w sprzedaży są te które są zaraz za nim .? chodzi mi o ten który który jest na tym wygięciu przed kolektorem .pzdr,
Opublikowano
nie kombinuj...to jest to o czym napisal Zielo
Opublikowano
  • Autor
:) nie mam kanału dlatego nie mogę sprawdzić :) chodzi mi o ten który jest mniej więcej na szerokości przedniego koła ... Jaki rozmiar najlepiej ? bo podają na forum różne
Opublikowano

Witam.

Przerabiałem to u siebie. Ogólnie marny dostęp i sporo grzebania się. Zdecydowanie polecam oddać do warsztatu zajmującego się wydechami. 80zł zapłaciłem, godzina roboty i spokój, że o smrodzie nie wspomnę. Wstawił elastyczną plecionkę, żadnych przedmuchów i nawet ładnie pospawane. Tak samo zrobiłem z przetłoczkami w połowie rury, obie mi pękły i mam spokój już od dłuższy czas :)

Ponoć w 320D to standard.

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
  • Autor
Mój teść jest mechanikiem także mi to zrobi :) tylko muszę kupić tą plecionkę a nie wiem jaki rozmiar ......