Skocz do zawartości

Jazda bez przepływomierza?? ile wtedy pali ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od pewnego czasu mam problem ze swoja 7-ka mianowicie ciul go wie dlaczego kable sa ok swiece tez kopulka tez gaz wyregulowany i strzela mi . kilak razy naprawilem przeplywomierz dostal kolejny strzal i jeszcze dam rade go naprawic ale moje pytanie brzzmi. Czy jak bede jezdzil bez przeplywomierza na LPG jakie bedzie spalanie ?? bedzie o wiele wieksze czy nie ?? oczywiscie bawilem sie i testowalem jak bedzie chodzil na PB na odpietym przeplywomierzu i na lpg . I co mnie strasznie zdziwilo to chodzilo bez problemu :/
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja mam uszkodzony przepływomierz i całkiem jest wyjęty śmigam bez,na samym gazie,czekam na przypływ gotówki i kupuje termiczny.Pali mi około 17l na mieście.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A jesli mozna wiedziec skad taki przepływomierz (juz przerobiony) mozna kupic ? Bo sam mam problem z przepływka . Pozdrawiam
Opublikowano
W escorcie kiedyś miałem uszkodzony i nie miał mocy, gasł i telepał się cały silnik. Wypiąłem go i śmigałem bez i było bez problemu ale jednak spalanie wzrosło o 5l na 100km co przy silniku 1.6 robiło bardzo dużą różnice
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina