Skocz do zawartości

320D- Skrzypienie przy sręcaniu w kole.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od kilku dni przy skręcaniu w miejscu lub skręcaniu przy wolnej jeździe Skrzypi w lewym kole z przodu. Dziś rozkręciłem koło i zacząłem słuchać skąd pochodzi ten dzwięk.

Na zdjeciu zaznaczyłem co jest przyczyną! konkretnie jest to łączenie tarczy z amortyzatorem....

Jaka jest nazwa tego łączenia? Czy mogę to sam rozkręcić i nasmarować czy tam jest w środku jakaś guma która się zużyła?

http://images39.fotosik.pl/1083/577b54c9888a6648med.jpg

Opublikowano
Jeżeli to jest dobrze skręcone, to nie powinno i nie może skrzypieć. Miałem u siebie takie same objawy - zanim trafiłem wymieniłem łącznik stabilizatora, łożysko amortyzatora, a skrzypiał sworzeń zewnętrzny wahacza - niektórzy smarują za pomocą strzykawki i grubej igły, ja wymieniłem cały wahacz na Meyle z wymiennymi sworzniami. I przestało skrzypieć.
Opublikowano
No łożysko obstawia najwięcej osób ale te zgrzyty dochodzą centralnie z tej zwrotnicy na tym łączeniu, to nie wiem czy mogę to jakoś odkręcić i nasmarować czy się tego nie da w ten sposób zrobić? wtedy będę mieć pewność czy to skrzypi.