Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

chciałbym podnieść obroty biegu jałowego w moim m47 obecnie po rozgrzaniu auta są na poziomie 850 i czuje minimalne wibracje na fotelu kierowny co mnie bardzo irytuje :roll: wiadomo diesel... 4 gary... ale gdy dodam gazu i obroty ustabilizują sie na poziomie 900 jest idealnie jak w benzynce :mrgreen: dodam że:

- poduchy pod silnikiem wymienione 2-3miechy temu (wyraźna poprawa)

- koło pasowe chodzi równiutko

- dwumas póki co trzyma sie

-zostały mi poduchy pod skrzynią

być może ze to wina łącznika elastycznego wydechu (wspawany 1)ale nie nie bede go ruszać... dodam ze wibracje nie są mocne bo nikt oprócz mnie na nie uwagi nie zwraca a mnie denerwują :cool2: i tu moje pytanie:)

czy znajdzie sie ktoś dobry i znajdzie chwilę czasu by DIS-em lub innym programem podnieść mi obroty?? miasta w których bywam czesto: Poznań, Bydgoszcz, Toruń, Grudziądz, Olsztyn, Gniezno :cool2:

Opublikowano
może to być wina tego łącznika na wydechu on musi byś wykonany z plecionki o długości minimum 150 mm , my korzystamy z wyrobów firmy Płóciennik , jeżeli to nie da rady to masz do sprawdzenia koło dwumasowe

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zawsze musi to byc wina plecionki czy obrotow...ja tez mam problem z wibracjami, sprawdz czy tlumik Ci nie lata? JEsli tak to koledzy polecili mi wymiane dwoch gum trzymajacych wydech, nawet jesli one wydaja sie ok, to robia sie miekkie i juz sie trzymaja sztywno...wiecej masz tu:

viewtopic.php?f=69&t=130773&start=15

chiptuning, diagnostyka

506 072 789