Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , mam nietypowy problem z moim e39 , mianowicie wewnątrz spod tapicerki dochodzi ciche brzęczenie , piszczenie , jest o delikatne ale dość słyszalne dla ucha , brzęczenie dochodzi z konsoli środkowej , złudnie wydaje sie ze z nawiewu jednak po dokładniejszym wsłuchaniu sie w pisk dochodzi on zza centrali klimatyzacji i roznosi sie po tapicerce , nie ma różnicy czy auto jest odpalone , wyłączone , na zapłonie ,nawet jak nie ma kluczyków w stacyjce to też brzęczy , czy spotkał sie już ktoś z takim problemem ? na forum nie znalazłem nic podobnego , prosze o odpowiedz pozdraiwam
Opublikowano
to pracuje nawet gdy auto jest zgaszone i nie ma kluczyków w stacyjce ? czy jakis czas sie chłodzi ? jak rozebrac panel i dokładnie co zdemontować ? :)
Opublikowano
nie chłodzi tylko mierzy temperaturę. pracuje jeszcze przez 15 min. i po tym czasie gaśnie. musisz wydłubać panel podważając małym wkrętakiem za boki , później go rozkręcić i wszystko będziesz miał jak na dłoni
Opublikowano
usterka naprawiona :) panel wyciaga sie dwoma płaskimi śrubokrętami , mogą być też nożyki wkłada sie je po bokach mniej wiecej na srodku wysokosci panelu, i podwarzajac je wyciaga sie panel , nastepnie rozieramy czyscimy wentylator oraz caly srodek , ja na koncowke ( trzpień ) wentylatora nałożyłem troszke samru , nie wiem czy to dobrze ale po poskładaniu smiga wszystko jak nowe , czyli usterka naprawiona dzieki za pomoc pozdraiwam