Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy mam zamiar zamontować Navi 16:9 w swoim BMW E38 co muszę zakupić lub co będzie mi potrzebne do całego zamontowania? Chciałbym by czytnik był mk4 a co dalej i jak to zamontować nie wiem pomóżcie? Mój nr GG 5619827 lub na pocztę [email protected].

Opublikowano
Widząc ceny na allegro to podwoisz cenę auta, ale oprócz wyświetlacza, potrzebny Ci zdaje się, tuner bm54, nawigacja mk4 i jeśli masz dsp z kompletu z wyświetlaczem 4:3 to wymiana na dsp które montowali po lifcie w e38. A no i oczywiście wiązki.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam Koledzy.

Przepraszam za późny odzew.

Otóż mam zwykłe radio BMW Business RDS na kasetę.

Chciałbym wymienić całość na system nawigacyjny 16:9 z DSP są oferty kupna systemu nawigacyjnego od BMW E39 bez DSP nie wiem czy będzie opcja dołożenia do tego systemu DSP.

Chciałbym by całość współpracowała ze sobą.

Wiem że będę potrzebował odpowiednią wiązkę pod DSP.

Opublikowano
Moi Drodzy podepnę sie pod temat...a jak to jest jeżeli nie mam navi a mam radio na kaseciak czy jak włożyłbym taki monitor 16/9 a nie chciałbym mieć navi to będzie mi działało radio i zmieniarka...oczywiście zmieniarka byłaby od tego monitora.
Opublikowano

To wszystko nie taka prosta sprawa. Włożyć można 16/9 ale do tego. Wiązka, wzmacniacz, czytnik navi, zmieniarka, głośniki, subwoffery (jeżeli z dsp), antena navi, antena telefonu, antena radia, tuner tv. Tak tak to wszysto jest wtedy inne.

Także wsadzać jaknajbardziej tak, ae nalezy pamietać że to naprawde droga sprawa. Za same cześci używane trzeba zapłacić 3 - 4 tys zł, a jeszcze należałoby wsadzić :P

Trzba wsadzić cały komplet inaczej nie działa. Sprawdzałem ostatnio na swojej, probowałem bez tunera tv i niestety.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Gdybym sie zdecydował to zaplaciłbym te 3-4 tysiaki tylko czy ktoś zamontowałby to tak jak w oryginale...zeby potem to nie trzeszczało i nie skrzypiało gdzieś pod konsolą.Wiadomo,że wszystko można zrobić ale zrobić tak jak w fabryce to już inna sprawa.Jak na mój gust za dużo prucia i kombinacji a potem jeszcze może okazać sie,że nie chodzi to tak jak powinno.Temat jednak szerszy niż myślalem...nie,żebym chorował na ten monitor ale fajnie byłoby mieć taki gadżet w samochodzie.Jednak zostanę przy serii.Pozdrawiam.
Opublikowano

No ja chorowałem i chorowałem, aż sobie założyłem :D do tego jest taki program i przejściówka dzięki której mam podpięty komputer i tym monitorkiem sobie manipuluje komputerem. Dzięki czemu mam przy sobie wszystkie swoje filmy i muzyke :D

Z montażem nie ma problemu, bo wchodzi w oryginalne mocowania, także jeżeli ktoś specjalnie nie zrobi druta to będzie ok. W zasadzie jedyny problem to taki żeby pociągnąć wiązke, a do tego trzeba rozebrać prawie całe wnętrze.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
żeby pociągnąć wiązke, a do tego trzeba rozebrać prawie całe wnętrze.
No właśnie tego obawiam sie najbardziej...ale i tak muszę podłączyć zmieniarkę a też nie mam wiązki...ale chyba z kablami od zmieniarki nie trzeba tak rozbebeszać bo gdyby trzeba było to faktycznie wtedy już może zdecydowałbym się na ten monitor z navi.
Opublikowano
Tego nie potrafie powiedzieć, ale mam przeczucie że i tak trzeba by było.

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 miesiące temu...