Skocz do zawartości

podswietlnie dmuchawy bez klimy...problemos...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
powiedzcie mi jak sie dostac do podswielenienia nawiewow bo mi klekla jednazaroweczka i prawe kolko sie nie swieci ,,, mam panel taki bez suwakow tylko z przyciskami zdalemte kolkaale niewiemco dalej bo nie chce polamac ,,pozdarwiam Edytowane przez lukaszra
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
powiedzcie mi jak sie dostac do podswielenienia nawiewow bo mi klekla jednazaroweczka i prawe kolko sie nie swieci ,,, mam panel taki bez suwakow tylko z przyciskami zdalemte kolkaale niewiemco dalej bo nie chce polamac ,,pozdarwiam

naprawde nikt nie wie jak sie odstac do zarowki prawego pokretla ?? jak wycignac ten caly pnael i dostac sie do podsiwtlenia jeego ?

Opublikowano
W podanym linku masz napisane i pokazane jak wyjać ten panel. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale w wersji z klimą trzeba zdjąć przycisk od ogrzewania tylnej szyby i tam wetknąć śrubokręcik żeby odblokować zaczep trzymający ten panel, wszystko jest pokazane w podanym wyżej linku.
www.sosen.pl
Opublikowano
W podanym linku masz napisane i pokazane jak wyjać ten panel. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale w wersji z klimą trzeba zdjąć przycisk od ogrzewania tylnej szyby i tam wetknąć śrubokręcik żeby odblokować zaczep trzymający ten panel, wszystko jest pokazane w podanym wyżej linku.

no ok bo ja tez mamw tym samy mijescu nawiew tylnek szyby tyle ze ja nie mam takich regulatorow powietrza ,,, ale to chyba bez roznicy prawda ??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no ok bo ja tez mamw tym samy mijescu nawiew tylnek szyby tyle ze ja nie mam takich regulatorow powietrza ,,, ale to chyba bez roznicy prawda ??

ma ktos gdzies link jeszce do rysunkow lub zdjez jak sie dostac do tych zaroweczek bo ten juz nie dziala ,,,,????? w penelu nawiewu ,, ja mam opcje bez klimy ale z elektrycznym przestawianiem strumienia powietrza ,,czyli bez suwakow tylko przyciski help bo dzis zgasla ostatnia i jest ciemno ,,, aaa zariwki sa takie malutkie do lutowania czy takie w plasttikach ?? bo jak te do lutowania to znowu bede szukam pomaranczowych a jak w plastikach to pewnie jest folia pomarancz ,,,co ??

Opublikowano

we wtorek rozbierałem swój panel

wpierw z lewej wsadzasz płaski śrubokręt

i tam jest zatrzask co trzyma panel

jak go odblokujesz to wyciągasz panel ukosem od lewej

parę śrubek i masz rozebrany

żaróweczki są wlutowane

u siebie miałem 2 boczne przezroczyste,a środkowa pomarańcz---bez nakładki żadnej plastykowej tylko jakby fabrycznie pomalowana

PRZY OKAZJII OCZYŚĆ SOBIE CZUJNIK TEMPERATURY Z KURZU I CAŁĄ RESZTĘ :idea:

Opublikowano
we wtorek rozbierałem swój panel

wpierw z lewej wsadzasz płaski śrubokręt

i tam jest zatrzask co trzyma panel

jak go odblokujesz to wyciągasz panel ukosem od lewej

parę śrubek i masz rozebrany

żaróweczki są wlutowane

u siebie miałem 2 boczne przezroczyste,a środkowa pomarańcz---bez nakładki żadnej plastykowej tylko jakby fabrycznie pomalowana

PRZY OKAZJII OCZYŚĆ SOBIE CZUJNIK TEMPERATURY Z KURZU I CAŁĄ RESZTĘ :idea:

z lewej na wysokosci wlacznika ogrzewania szyby tylnej ? bo w tamtym linku bylo ze wyjac przycisk ogrzewaqnia tylnej szyby i tam kombinowac tyle pamietam ,, ile tam jest w sumie zarowek .. a to co oswietla przyciski nawiewu te zielone punkty to tez jest wynik swiecenia zarowki po lewej czy one maja swoje ?/,,,?

Opublikowano

zielone są diody ,żarówki osobno i one dają efekt bursztyn kolor

przycisk wyjmujesz w e34 w e32 nie tylko zatrzask

Opublikowano
Wkładasz płaski wkrętaczek z lewej strony panelu, na wysokości włącznika ogrzewania tylnej szyby. U mnie są dwie żaróweczki w plastikowych oprawkach i są wykręcane a nie lutowane.