Skocz do zawartości

Jakie sprezyny obnizajace zeby weszly jeszcze 20tki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chce zrobic maly tuning ze wzgledu na to ze mi pekla sprezyna z przodu. Sprezyny chce wymienic komplet 4 sztuk, ale mosze to zrobic tak zeby weszly tam na wiosne 20tki alpiny. Czy ktos ma moze e38 z taka konfiguracja albo doswiadczenie co jak? Pozdrawiam

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
Pytanie jeszcze czym sie roznia po za kolorami sprezyny niebieskie, czerwone, zielone i zolte. Pozdro
WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
Wymieniajac tylko sprezyny skrocisz zdecydowanie zywotnosc oryginalnych amortyzatorow. Wymiana samych sprezyn troche nie ma sensu, amortyzator zaczyna wtedy pracowac w innym zakresie i bardzo szybko sie zuzywa. Wiadomo wiaze sie to z dodatkowymi kosztami, ale mysle ze warto. Prawdopodobnie za kilkanascie tysiecy km (czego ci nie zycze) bedziesz i tak musial wymienic amortyzatory. Moze wiec od samego poczatku warto wziasc pod uwage caly zestaw amortyzatory plus sprezyny?
Opublikowano

te 20stki ci wejda na pewno bez zadnych zmian, bo one maja po prostu opony nizsze i wchodza

jak skrocisz sprezyny, to raczej odwrotnie, mozesz nie wlozyc tam tych kol

jak juz to raczej powinno sie podnosic zawieszenie zeby wlozyc wieksze kola, a nie na odwrot :)

ja mam 19stki na 245x45 i 275x40 na tyl i wchodza na styk

wiec przy 20 powinno byc zdaje sie, 245x40x20 na przod albo moze x35

ale to sobie przelicz jakims przelicznikiem netowym jaka bedzie srednica i ci wyjdzie czy wlozysz takie opony na 20stki

podaj moj rozmiar za wzornik, i dobierzerz tak zeby nie przekroczyc srednicy kola z opona

u mnie obtarla sie lekko guma od amora bo mam na styk te kola :)

lepiej nie jezdzic na takich kolach w blocie, bo ta guma co chroni amor zniknie calkiem

ale alpiny mi sie nie podobaj az tak jak te od e65 z tym ze 19 to sa

wygladaja lepiej w e38 niz w e65

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif