Skocz do zawartości

Opony zimowe 195/65 R15 w E34 520 Touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przymierzam się do kupna opon zimowych i mam pewien dylemat: czy mogę zastosować opony o rozmiarze 195/65 R15 91T? Miał ktoś takie opony w kombi? według instrukcji powinny być 205/65 R15 94T(takie mam letnie), jednak w sedanie dopuszczano 195/65 R15 91T. Wiem, że temat był już poruszany ale nikt nie dał ostatecznej odpowiedzi. Proszę o opinie osoby które miały ten rozmiar w Kombi, czy są zauważalne różnice w prowadzeniu, bo w cenie jest bardzo duża różnica, opona którą zamierzam kupić to Goodyear Ultra Grip 8....
Opublikowano
Śmiało możesz zakładać, mój kumple już od lat jeździ na tym rozmiarze i to tez touringu. Jeżdżę tym autem czasem i wszystko ok.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

I ja takie zakładam na zimę w swoim 525tdsAT (w galerii jest foto jak to wygląda na BBS bez dekielków :lol: )

Pozdrawiam

Opublikowano
Szczerze mogę polecić oponki Nokian WR G2 e34 na tych oponach jest nie do zajechania:) testowane całą zeszłą zimę w góach i nigdzie nie zostałem w co na początku mi sie wierzyć nie chciało:)
Opublikowano
Jesli juz o oponach mowa to sie podepne. Mam okazje dostać opony zimowe ale o wysokim profilu dokladnie 205/70R15, pochodza z suva i mam dylemat czy je zalozyc. Jak samochod bedzie sie zachowywac na wyzszym profilu niz zalecany. I czy wogole takie kola sie zmieszcza w nadkole, czy nie beda obcierac. Ma ktos tego typu doswiadczenie?
Opublikowano

Ja mam 15" zimowe na profilu 65 i to taki standard, jesli chodzi o profil 70 to nie wiem czy to wejdzie bez problemu, w sumie to pierwszy raz slysze zeby ktos chcial pchac taki balon do BMW

Co do opon szerokosci 195... mam takie na zime (lato 225) i powiem tak: mozna, czemu nie, chociaz wg ksiazki nie sa polecane do touringa - jak juz to sedan do 2,0l i 115km diesle, ale e34 na takich gumach wyglada conajmniej smiesznie

Widzialem to po swojej, ale w tamtym sezonie szukalem nowych i tanich opon.

Najlepszym kompromisem pomiedzy cena, wygladem i wlasciwosciami trakcyjnymi to laczki 205 :cool2: