Skocz do zawartości

318i brak prądu, odpala tylko z kabli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dziwny problem w mojej 318i

otóż w ogóle nie mam prądu w aucie nie działa nic co elektryczne czyli szybki, szyber, centralny, żadne podświetlenie.

próbowałem odpalić z kabli, udało się, pojeździłem trochę żeby się podładował aku, dojechałem po 30min na parking zgasiłem auto, po czym probóje ponownie odpalić, dochodzi do podswiętlenia, przekręcam kluczyk żeby kręcił i jest pyknięcie i znów zero prądu..... dopóki znów nie odpale z kabli.

Dziwne strasznie, czy to wina akumulatora???? czas go wymienić???

Opublikowano
i co tak nagle?? nic wcześniej na to nie wskazywało, muzyka grała, odpalał normalnie, tylko wczoraj nagle odpalam a tu pyk i nie ma prądu.
Opublikowano
Niestety większość akumulatorów to teraz straszny syf a przynajmniej moje doświadczenia są kiepskie. Ładowanie raczej masz ok, bo przecież inaczej na rozładowanym aku daleko byś nie pojechał. Sprawdź napięcie akumulatora na wyłączonym i włączonym silniku. Na wyłączonym pewnie bedziesz miał sporo poniżej 12V a na włączonym około 14V.

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano

czyli raczej będzie potrzebny nowy aku?? hmm dziwi mnie trochę te zachowanie. wygląda jak by jakiś dziwne przebicie było, ale właśnie się nie znam, niestety nie mam dziś jak sprawdzić napięcia będę musiał podjechać jutro do elektryka żeby może zajrzał tam.

jeżeli ktoś coś może jeszcze pomóc, to proszę.