Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich klubowiczów.NIedawno kupiłem BMW e36 2.0i bez vanos i wydaje mi sie ze auto jest słabe.Mianowicie nie ma przyśpieszenia jak należy nie dalem ostatnio rady passatowi b5 110kw:( nie chciala sie wkręcać na obroty jak należy.Dodaje ze auto ma gaz zwykły i reduktor 140hp pomocy licze na was. Edytowane przez Bryan22
Opublikowano
Kolego na początek zakręć gaz i zobacz jak chodzi na benzynie
dodam jeszcze, wyjmij zwężkę '' mikser '' z dolotu
ma gaz zwykły i reduktor 140hp
reduktor do 140 KM a silnik ma 150KM nie rozumiem Twojego rozczarowania.
Opublikowano
koledzy sam nie wiem co jest z moją bunią raz wchodzi na obroty jak wściekła a raz tak ociężale ma chwile zawachania. Myślałem o zrobieniu pomiaru ciśnienia na cylindrach a co do gazu to wybieram sie do gazownika żeby przerobić instalacje ze zwykłej na sekwencje.
Opublikowano
Myślałem o zrobieniu pomiaru ciśnienia
pomiar nie zaszkodzi ale skoro spadek mocy występuje chwilowo to niczego nie wyjaśni.

Doprowadż do ładu silnik tak aby pracował poprawnie na benzynie ,w tym celu pozbądż się zwężki z dolotu i sprawdż jego szczelnośc.Następnie pomiar ciśnienia paliwa na listwie i sygnału jaki daje sonda do sterownika.O świecach ,fajkach i cewkach wspominac nie powinienem bo to podstawa :8)