Skocz do zawartości

Kapie woda do środka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dziwny problem z cieknącą wodą. Jak popada deszcz to powolutku kapie mi na łączeniu przedniego lewego słupka z podsufitką prosto na kolana. Przeczytałem na forum, że wina może leżeć w niedrożnych kanalikach od szyberdachu, ale te są drożne... Nie wiem gdzie tkwi przyczyna, pomożecie?
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano

Ja miałem to samy tylko w e32 wina leżała właśnie po stronie odpływu z szyberdachu. Może masz drożny ten wężyk, ale ma np. gdzieś pęknięcie albo zaraz koło szyberdachu nie do końca nachodzi na ten kanalik, co odprowadza wode ja u siebie ściągałem podsufitkę i skręciłem wężyk z tym kanalikiem opaską metalową i już nic mi nie kapie a wodę też mi kapała po słupku prosto na kolano.

pozdrawiam :)

Opublikowano
A może miałes wymieniane drzwi i poprostu są one krzywe od góry i nie przylegaja dokładnie do uszczelki....
Opublikowano
  • Autor
drzwi są ideał, igła nic nie było robione. Dzisiaj rozbiore podsufitke i zobacze co z tymi kanalikami. Dzięki!
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
drzwi są ideał, igła nic nie było robione. Dzisiaj rozbiore podsufitke i zobacze co z tymi kanalikami. Dzięki!

jeżeli jesteś pewien, to faktycznie zostaje bardzo dokładne obejrzenie okolic szyberdachu, jego uszczelki i kanałów odpływowych.

Opublikowano

Witam!

Dowiedz się czy szyba nie była przypadkiem wymieniana. Zobacz czy znaczek na szybie jest oryginał czy jakiś zamiennik, zajmuje sie montowaniem szyb od wielu lat i bbbb często poprawiam robote po garażowych partaczach którzy oszczedzając na materiałach nie dają odtłuszczaczy i podkładu a co najgorsze to często zamiast kleju do szyb dają masy uszczelniająco-wypełniajace. Po takich zabiegach szybka lubi przeciekać co objawia się wodą na słupku. Moja rada - zdejmij słupek i lej wode po dachu, zobaczysz czy to wina szyby.

Opublikowano
  • Autor
dzięki za info, ale szyba jest orginał nikt nic nie grzebał rocznik na szybie sie zgadza. Problem wody mam juz rozwiązany - woda leciała przy łączeniu kanalika odprowadzającego wodę.
BMW - Nie dla idiotów