Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam maly problem w E39 530D 2002. Podczas jazdy przewaznie przy skrecie w prawo cos stuka w zawieszeniu.Podczas ruszania i chamowania to samo.Wszystko co dalo sie sprawdzic na podnosniku recznie, sprawdzone i nic :mad2: Prosze o pomoc z gory dziekuje!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Re: Zakup bmw 39 z przejechynymi ponad 250,000 km

Postprzez siwy.77 » 16 Paź 2011 11:13

Witam wszystkich! To moze ktos odpowie mi na moje pytanko. Mam e 39 3.0 ostatnio zachaczylem spodem przy setce bardzo mocno stuklo. Oczywiscie nic sie nie stalo od razu. Po ok. 150 km zauwazylem ze przy 80kmh jak probuje delikatnie nacisnac pedal gazu, autem zaczyna szarpac jakby nie wiedzial co ma zrobic jechac czy nie jechac. Jednak po tzw bucie objawy znikaja. Sprawdzalem na manualu ale nie zauwazylem podobnych zachowan. Co sie moglo stac :?: Mam przejechane 310000 km i jedna wymiane oleju w skrzyni.

Opublikowano

od początku jaka srzynia manual automat czym przywaliłes? spodem to za malo

zerknij pod samochod i zobacz gdzie jest otarcie

a moze wylał sie olej ze skrzyni

a moze skrzywiłes sanki

a moze wybily sie poduszki

a moze co innego

tak to nic nie wymyslimy

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dawno mnie nie bylo! Dziekuje bardzo za rade. Co do szarpan podczas jazdy to padla skrzynia 3500 zl koszt naprawy. Mam jednak nowy problem. Nie dzialaly mi wycieraczki w trybie czasowym wymienilem czujnik pod lusterkiem wstecznym. Teraz dzialaja ale nie czasowo,

chodza caly czas, wie ktos moze dlaczego? :mad2:

Opublikowano
Wydaje mi Się że musisz jechać na aktywację(adaptację) nowego czujnika do kogoś kto operuje komputerem i odpowiednim programem
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Raczej nie, bo jeśli by tak było to powinny śmigać u Ciebie, poszukaj w starych tematach odnośnie sensora deszczu co i jak powinno Się odbywać
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.