Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przymierzam sie do kupna bmw e90. Auto bedzie uzytkowane 3-4 w tyg glownie na zakupy i dziewczyny. Nie mam ciezkiej nogi dlatego chcialbym, zeby spalanie max 8l / ropa/bezn. Biore pod uwage 2.0l diesel 163km tylko mam troche obawy, ze jak pokonuje krotkie odcinki to dla tego silnika bedzie to katorga. Co proponujecie, moze inne auto?
Opublikowano

W końcu konkretne pytanie w temacie diesel czy benzyna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ludzie się silą na wyliczanki - osiągi, przyśpieszenie, spalanie, elastyczność, zakres użytecznych obrotów, typowe usterki jednych i drugich, koszty części, ceny paliwa, spalanie, przewidywane roczne przebiegi, więcej miasta czy trasy, a tu kolega krótko i na temat: diesel czy benzyna bo kilka razy w tygodniu potrzebuję do centrum handlowego i na d...py :D :D :D

Opublikowano
obojętnie,

zaparkuj pod duża galerią handlową i będziesz miał 2 w 1. :mad2:

+1

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac przy takim pytaniu :lol:

Jezeli chodzi o skuter to mysle ze raczej odpada, bo zadnej laski w galeri na skuter sie nie wyrwie wiec autor watku idzie w dobra strone.

Poza tym nawet bezwypadkosc jest nieistotna jak auto i tak bedzie zaparkowane w galeri, wiec na pewno cos tanio od handlarzy da sie znalezc. :D

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
powiem w tym temacie z własnego doświadczenia, że jakbym miał TERAZ wybierać silnik (mam auto od maja) to wybrałbym dużą benzynę bo diesel 2.0 niby ok; mało pali, wystarczy do normalnego przemieszczania się, ale do pracy i tak mam inne auto więc teraz juz wiem, że wolałbym poszaleć wieczorami jakimś 335i :D
Opublikowano

Benzyna + gaz i koniecznie kombi - tanio i więcej dziewczyn wejdzie :8) :mrgreen: ;)

A tan na serio jest na forum całą masa temató, a temat diesel czy benzyna jest tematem bez odpowiedzi. Każdy preferuje co innego i co innego jest mu do życia/szczęścia potrzebne.. ;)

Pzdr.