Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

ostatnio znalazłem na rancie drzwi przednich burchle rdzy długość ok 5cm... jak zdrapałem "pryszcza" to blacha zdrowa pod spodem sie wydaje... jak to zabaezpiueczyć przed zimą zeby sie nie rozprzestrzeniło?? słyszałem o katalizatorach rdzy podobno pomaga... beemcia musi z tym wytrzymac do wiosny bo wtedy bede lakierować maskę (odpryski po kamyczkach) i odrazu zająłbym sie tą rdzą

pomocy :cry: później wrzuce foto

Opublikowano
Jeśli chcesz się bawić odrdzewiaczem to polecam Dinitrol RC900. Nie pakuj się natomiast raczej w Brunox Epoxy bo szkoda zachodu. Wyczyścić, odtłuścić, potem odrdzewiacz na gołą blachę, następnie podkład i zaprawka lakierem.
Opublikowano
super, zanotowane, bede działać w tym temacie :cool2: zdjecia będą jutro :cool2: a co mnie czeka to wiem bo miałem golfa III i jak ktoś przechodził obok i powiedział słowo "rdza" to nza chwile miałem kilka nowych wykwitów rdzy :mrgreen: :mrgreen: makabra a myslałem ze ocynk w e46 wygra z rudą a tu nie miła niespodzianka :(
Opublikowano

No to witaj w klubie :mrgreen: Ja przed e46 też jeździłem golfem 3 (nadal go mam ze względu na wartość sentymentalną :D ), jak na golfa nawet się trzyma chociaż też go trochę chrupie i podobnie jak Ty liczyłem, że e46 będzie super zabezpieczone. Niestety nie jest... :roll:

Dinitrol RC900, Dinitrol Penetrant i Dinitrol Metallic testowałem parę lat temu właśnie na golfie. Środki zdały egzamin i dlatego e46 też nimi będę zabezpieczał :) Największy ich minus to stosunkowo słaba dostępność, raczej tylko wysyłkowo.