Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Sprawa jest dla mnie bardzo dziwna i szukam odpowiedzi na to juz kilka dni. Wyglada to tak.

Po wymianie corka na bunie okazalo sie przytankowaniu ze klapka wlewu paliwa jest zamknieta (otwarlem przez bagaznik) pilot nie cieka (bateria padnieta) a poprzedni wlasciciel mowil ze stalo sie to nagle. Przy zamykaniu z kluczyka cos sie tam odzywa w okolicy glosnika. Rozebralem centralke i dokladnie ja wyczyscilem (styki tez) sterowanie zdalne zostalo dolozone (nieoryginalne). Nie pomoglo to wiec dalem sobie spokoj az do wczoraj! Po dokladnym myciu centralny zamek zaczal dzialec!!! Zdziwilem sie i nawet ucieszylem:) Szkoda ze to szczescie trwalo krotko bo jak jechalem do roboty z ranca to juz nie dzialal :x Co to jest? ktora kostke w silniku czyscic (mysle ze jakas kostka zasniedziala) ?

Opublikowano

Skoro raz działa a raz nie to jestem peny na 99% że winą odpowiedzialną za to jest wtyczka miedzy drzwiami a samochodem...

Uważaj jak będziesz to sprawdza bo stare wtyczki łatwo się rozsypują.

Aby rozpiąć bezpiecznie wtyczkę musisz:

- ściągnąć gumę

- 2 wystające płaskie plastiki wepchnąć w stronę przewodów w prawo i w lewo( nie do przodu)

- powoli wyciągać wtyczkę np. kombinerkami

Wcześniej jednak całą możesz prysnąć np. wd-40 . Prawdopodobnie w tamtym miejscu masz zaśniedziałe styki więc trzeba je doprowadzić do porządku.

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano
możesz po trochę ciągnąć za te plastiki które wepchnąłeś w stronę kabli. W sumie to one są realny punktem wyciągnięcia zaśniedziałej wtyczki.....
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano
jaki? ja mam jakis niebieski ale nigdzie nie widac ze wypadl! zauwazylem ze rano kiedy jest chlodno i wilgotno to centralny cieka! IAha i jeszcze chlopaki mi wytlumaczcie czemu centralny zaczal ciekac po myciu silnika???? Tego tylko nie rozumiem:) :) pilot dzis naprawilem i slychac ze centralka reaguje:) rano dowiem sie czy dziala na 100% :D
Opublikowano
niestety nie pamiętam, sprawdź czy kable nie są poluzowane, może wyglądać, że siedzi w wtyczce, a na dziurach wypada