Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu mam pewien problem z moją E60. Mianowicie przez jakieś 2 minuty po odpaleniu zimnego silnika auto ma znaczący spadek mocy przy przyspieszaniu, jednym słowem przymula. Co może być tego powodem?

Z góry dzięki za pomoc ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

wie ktoś czym może to być spowodowane???

auto nie ma mocy przez naprawdę niedługi okres czasu po odpaleniu, ok.1min

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
Może elektronika nie uruchamia się do końca,wiem że to zabrzmi głupio ale mam to samo w pracy,jaśli za szybko odpalę silnik auto nie chce jechać.Muszą wszystkie kontrolki zgasnąć i dopiero jest dobrze.
Opublikowano

Czy ty masz Automat ?

Sprawdzałeś, podłączałeś się kompem czy niema jakiś błędów w aucie ?

Opublikowano
No to nie chcę cię martwić ale może być problem z Automatem. Sprawdź czy po odpaleniu auto na postoju dobrze się wkręca na obroty, potem rozgrzej auto jazdę do momentu aż efekt zniknie i porównaj znowu wkręcanie obrotów na postoju. Co do innych rzeczy to warto by to przeskanować DIS wraz z testem przepływomierza.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej!

Pojawił mi sie podobny problem, auto czasem po uruchomieniu nie ma mocy. Za chwilę problem znika i ciagnie jak szatan. Stan turbo i wzrokowa kontrola silnika idealna.

Może coś nowego w temacie sie pojawiło lub kolega doszedł do przyczyny chwilowego braku mocy.

hej

Opublikowano
99% przepływka. Miałem to samo. po wymianie na nową wszystko wróciło do normy. Nie zauważyłeś większego spalania? U mnie to tak wyglądało jakby komp próbował odczytać dane z przepływki a potem brał dane oczekiwane. Z tym, że u mnie czasem podczas jazdy też mu zabrakło mocy. Wystarczyło chwile poczekał i znów szatan :twisted:
Opublikowano

hej

przepływka nowa wymieniłem 3 lata temu oryginał z aso.Jak była walnieta przepływka to inaczej sie to objawiało ale dzieki za pomoc. Ale jesli to znowu przepływka to lipne te bmw sie robi.

hej

Opublikowano
Ja w swojej E65 wymieniałem, rok produkcji 12/09 bosha, czyli świeżo co była wymieniona, chodziła może rok. Na milion procent to była ona, teraz już jest wszystko ok:)