Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zacznę od tego że posiadam obecnie e46 320d touring z 2002r i po głowie zaczął mi chodzić pomysł na pewne zmiany a dokładniej... swap silnika.

Tylko co tak naprawdę wybrać bo pomysły są trzy:

1. 3l diesel biturbo z x35d 286km http://www.racingforum.pl/E46-335d-ukonczone--t58327.html

2. 4,4l diesel z 745d 300km

3. 4,4l Pb z 545i 333km

Dodam że silniki są w podobnej cenie ale wiadomo silnik to nie wszystko.

Był już tu na forum opisywany jeden z moich pomysłów (e46 335d) ale szczegółów mało...

Jak coś macie w tym temacie to dawać tylko proszę nie walcie bzdetów...

Ps. Nie piszcie o zmianie fury bo nie mam zamiaru... a kasę którą miałbym dołożyć do innej wolę wsadzić w jakiś projekt.

Pozdro

Opublikowano

a co ma nie wytrzymać...

znam osobiście 2 projekty i to w starszych budach:

1. e30 V8

2. e36 V8

i radzą sobie bardzo dobrze...

Wiadomo zawieszenie, hamulce, skrzynia i najważniejsze mocowanie silnika oraz napędu muszą być poprawione ale tak poza tym buda raczej wytrzyma... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W porównaniu z tymi silnikami, które widziałeś w e30/e36, silników, które wymieniłeś w pierwszym poście, jeszcze chyba nikt u nas nie przekładał (problem - elektronika); jeśli się mylę-niech mnie ktoś poprawi.