Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem. W mojej IS gdy auto postoi dzień lub dwa bez odpalania gdy uruchumię silnik (czasami jest z tym problem) chodzi on jakiś czas niby w porządku ale przy gwałtownym wciśni ęciu pedału gazu silnik się krztusi i gaśnie. Daje się ponownie uruchomić po czym sytuacja np. podczas ruszania sytuacja powtarza się aż do momentu gdy uruchomienie silnika jest praktycznie niemożliwe. Auto postoi pół godziny i żadne z tych objawów nie występuje tzn. pali i przyspiesza jak trzeba. Wszystko to dzieje się zwłaszcza po wilgotnym lub deszczowym dniu dlatego myślę, że jest to coś z elektryką. Byłem u kilku mechaników i nikt nie był mi w stanie pomóc. Czy ktoś miał podobny problem? B ędę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja bym sprawdzil swiece , kable WN (jezeli są bo nie wiem czy IS ma kable czy cewki) no i pompe paliwa
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a moze gdzies dostaje si elewe powietrze i podczas wcisniecia pedalu gazu(otwarcia przepustnicy) zassysa sie wiecej powietrza i gasnie??