Skocz do zawartości

E39 530dA-uszkodzona poduszka powodem spadku mocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni mam uszkodzoną poduszkę pod silnikiem lewą, przy gaszeniu i odpalaniu trzęsie budą, lecz problem jest z tym, że auto straciło jednocześnie moc. Więc nie wiem czy słusznie, ale moje domysły skłaniają się ku temu, że poduszka jest sterowana podciśnieniowo więc mogła powstać nieszczelność w ukł. podciśnieniowym a jak wiadomo turbina jest też sterowana podciśnieniowo i te układy są ze sobą połączone i czy to może być przyczyną spadku mocy? Jestem ciekaw Waszych odpowiedzi :wink:

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
to byś też miał twardszy, mniej efektywny w hamowaniu pedał hamulca.

Akurat co do hamulców to się nie wypowiem gdyż nie jezdżę teraz zbyt szybko :wink:

Opublikowano
Ja tez mam uszkodzona poduszke i tez trzesie buda przy gaszeniu.I tez jestem ciekawy czy to ma na cos wplyw??hamulce sa ok nie sa twardsze...ale czy padnieta poduszka silnika moze powodowac jeszcze jakies sktuki przez to ze jest na podcisnieniu?czy komp pokazuje usterke?
Opublikowano
Ja tez mam uszkodzona poduszke i tez trzesie buda przy gaszeniu.I tez jestem ciekawy czy to ma na cos wplyw??hamulce sa ok nie sa twardsze, moc raczej tez w normnie ...ale czy padnieta poduszka silnika moze powodowac jeszcze jakies sktuki przez to ze jest na podcisnieniu?czy komp pokazuje usterke?
Opublikowano
czy komp pokazuje usterke?

Komp nie pokaże usterki

Opublikowano
u siebie wymienilem zaraz po kupnie ale 2 szt. pod silnikiem (3 jest pod skrzynka) jedyny obiaw jaki mialem to przy wstecznym (asb) i dodaniu wiekszego gazu buczalo mi strasznie zaraz domysly ze asb ale gosc w serwisie powiedzial ze slinik sie bardizej "odchyla " wiec poduchy . jedyne uszkodzenia jakie moze powodowac to podczas owych naprezen urwanie jaki wiemy delikatnych wizykow wlasnie podcisnienia. sprawdz wezyki niewiesz dokladnie jak dlugo tak jezdizsz wiec moze to to.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i