Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak myslicie mogę samemu wymienić sondę lambda - czy jest to tak trudne i czasochłonne ze lepiej oddać do warsztatu? Czy trzeba po takiej wymianie ustawiać coś w komputerze?

Pozdrawiam

Opublikowano

Mozesz sam wymienic smialo.Klucz o ile pamietam 22

Jesli chidzi o blad w kompie to jezeli bedziesz mial wylaczony zaplon,a najepiej odlacz aku nie powinien wystapic.

pozdrawiam

Opublikowano
robota bardzo prosta, wykrecasz sonde stra i wypinasz wtyczke, wkrecasz nową i wpinasz wtyczke, to tyle. Czas zależy od odstępu do sondy, ja u siebie wymeiniałem ja i przednimi kołami najechałem na wysoki krawężnik żeby odkrecić starą, bo u mnie jest prawie w połowie długości samochodu. Komp sie i tak musi nauczyć działania nowej, i zrobi to jak troche pojeździsz, natomiast błąd jeżeli zostanie to bedzie to tylko informacja dla mechanika jak podepnie go do kompa ze sonda miała bład i tyle. Błąd to tylko info nic wiecej nie ma wpływu na pracę silnika po wymianie uszkodzonej czesci na nową.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

U mnie wcele tak łatwo nie było i sam pewnie bym tego nie wymienił.

u mnie sonda lambda praktycznie sie zespawała , klucz nie dawał rady dopiero kluczem hydraulicznym z przedłuzką metrową odkręciliśmy ją ale niestety soda wyszła razem z gwintem (bardzo częsty przypadek) trzeba sie zaopatrzyć w gwintownice . dopiero po pzregwintowaniu udało sie poprawnie wkręcić sonde

ile zapłacileś za sonde ???

za orginalna mi krzykneli 350 zł ,podzwoniłem popytałem i dostałem za 150 zł - przebitka niezła

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

do Rado:

a gdzie zakupiłeś tą za 150 zł i jakiej firmy?

U mnie we Wro krzyczą od 485,00 do 504,00 zł za NGK do BMW z inna wtyczką tez NGK 285,00.

Jaką polecacie? Universal z Allegro? Czy lepiej wydać więcej na oryginał?