Skocz do zawartości

[E81 / E82 / E87 / E88] Akcja serwisowa - filtr paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.pb.pl/rss/a/2011/09/01/120_tysiecy_diesli_BMW_do_naprawy

Sto dwadzieścia tysięcy samochodów BMW z silnikami dieslowskimi trafi do warsztatów z powodu problemów z filtrem paliwa - poinformował w czwartek producent.

Są to pojazdy typu 1, 5 i 7 oraz samochody terenowe X3, X5 i X6 wyprodukowane w okresie od października 2008 do czerwca 2009. W samych Niemczech dotyczy to 35 tys. pojazdów. Właścicieli poinformowano już o konieczności dokonania naprawy.

Usterka polega na tym, że z powodu wadliwego połączenia elektrycznego ogrzewanie filtra paliwa może się nie wyłączyć po uruchomieniu silnika. Grozi to rozładowaniem akumulatora, a w skrajnych przypadkach nawet przegrzaniem silnika i pożarem - poinformował rzecznik BMW, zaznaczając jednak, że dotychczas nie odnotowano takich zdarzeń.

Czy ktos zna szczególy - nr vin itp?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem X5 z USA rocznik 2009

Otrzymałem zaproszenie z BMW Polska do zgłoszenia sie z samochodem do najbiższego ASO w celu wykonania naprawy serwisowej.

W dniu dzisiejszym , po długo wyczekiwanym terminie pojawiłem sie w BMW Inchcape Warszawa .

Samochód zostawiłem o 9:30 z terminem odbioru na g.14.

Przed g. 14 zadzwonił miły pan i poinformował, iż moje auto będzie gotowe na g.17, później kolejny telefon - 18 :30 - auto gotowe.

O 18 :30 pojawiłem sie w serwisie, auta na placu nie było. Dopiero po kilku minutach oczekiwania ,wbiegł zadyszany serwisant - jest coś nie tak ,pali się kontrolka silnika. !!!

Pojazd wrócił "na warsztat", błąd "skasowany" ., otrzymuję klucze , wsiadam do samochodu , odpalam.......pali sie kontrolka silnika. !!!!

Jest g. 19:15. serwisanici idą do domu.....a przesympatyczny pan z serwisu..... można jechać , bo i tak dziś już nic się nie da zrobić.

Diagnoza wykazała na błąd czujnika spalania. Mówię sympatycznemu panu że oddawałem auto sprawne , a teraz mam święcący problem.

Jutro rano mam sie zgłosić ponownie !!!

Jakaś masakra , oddałem sprawny samochód , otrzymałem natomiast niesprawny !!!

Może ktoś miał podobne problemy