Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich szczęśliwych posiadaczy Bawareczki.Jak w temacie wyczytałem gdzieś że istnieje opcja zaprogramowania kluczyka pod pamięć ustawień foteli.Mając np. dwa kluczyki każdy z nich można zaprogramować pod ustawienia innej osoby.Klikając pilotem fotele, kiera i lusterka ustawiają się bez naciskania guziczków pamięci na drzwiach.Zna ktoś bliżej temat?
Opublikowano

Według mojej wiedzy pamięć ustawienia foteli, kierownicy oraz panelu klimatronika zapisuje się sama w kluczyku.

Tzn. jeśli wysiadasz z auta i go zamykasz to ustawienia zapisują sie w twoim kluczyku, kiedy auto otwiera np. inna osoba swoim kluczykiem to wszystko ustawia się tak jak było zamykane przy danym kluczyku.

Co prawda ja nie mam elektrycznych foteli ale u kolegi sprawdza się to super. Jeździ jednym autem na zmiane ze swoją żoną (krutszą o 20cm :-)), i kiedy on zamyka auto a potem ona otwiera swoim kluczykiem to zanim wsiadzie wszystko jest już ustawione dla jej wzrostu.

Opublikowano

Prawdopodobnie chodzi o opcję wyposażenia:

0555 On-board computer V with remote control

To najprawdopodobniej właśnie ta opcja odpowiada za dopasowywanie ustawień (fotel, kiera - być może nawet i radio oraz lustra) do konkretnego kluczyka, jakiego się używa do odpalania auta.

Pzdr.