Skocz do zawartości

Swap BMW 5 e34 Silnik ... W.T.F ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i mam problem ... a mianowicie polega on na tym ze nie mam pojęcia jaki silnik powyżej 3.0l pojemności oczywiście V8 będzie pasował na miejsce w mojej 5 e34 520i 2.0 24v Vanos ...

Chyba ze ewentualnie da się tego Vanosa ulepszyć ale w jaki sposób a jak nie to dlaczego ???

Słucham propozycji i proszę o ewentualne podpowiedzi co jak gdzie i dlaczego :) Dzieki i Pozdro !!!

Opublikowano

Witam,

czy przeczytałeś choćby jeden temat dotyczący swap'ów? Wygląda na to że nie :search:

Ogólnie każde V8 będzie pasować - pytanie tylko ile rzeczy trzeba przerobić żeby taki silnik zamontować do tej konkretnej budy :norty:

Jak nie trudno się domyślić na pewno do przeróbki pójdą mocowania silnika do budy, na pewno skrzynia i jej mocowania, na pewno wał napędowy i ewentualnie dyfer, na pewno wiązka elektryczna, komputer, wydech. Dobrze byłoby przeszczepić hamulce bo jak ktoś kiedyś napisał "rozpędzić się to tylko 50% sukcesu...", wskazane byłoby zobaczyć co stanie się z zawieszeniem gdy wpakujesz cięższy i mocniejszy silnik.

Generalnie, nieopłacalny biznes jeśli Twoja buda nie ma full wypasu z wyposażenia - w swap wpakujesz równowartość e34 z docelowym silnikiem.

A jeśli chodzi o silnik który aktualnie masz na pokładzie to moim zdaniem jest to bardzo dobra jednostka - sam użytkowałem taka w e36 przez ponad rok i nie miałem powodów do narzekania :wink: I nie bardzo wiem co chciałbyś ulepszyć w Vanosie - chyba nie do końca wiesz co to rzeczony Vanos i dlatego chcesz go ulepszać :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Chyba ze ewentualnie da się tego Vanosa ulepszyć ale w jaki sposób a jak nie to dlaczego ???

Tia, kup se chipa, bedziesz mial teoretycznie 164KM :lol: O ile cos zostalo z tych 150KM.

Opublikowano
Można. Przyrost mocy zależy od tego jakimi środkami dysponujesz na "wyciśnięcie" czegoś więcej :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.